Bulgaria trece în următoarea etapă a programului navelor de patrulare

Darius Muresan |
Data publicării:
Navă de patrulare Lürssen, sursă foto: Lürssen Defense
Navă de patrulare Lürssen, sursă foto: Lürssen Defense

Ministerul Apărării din Bulgaria începe negocierile cu compania germană Lurssen pentru construirea a două nave de patrulare.

Potrivit celor de la Bulgarian Military, care citează agenția bulgară Kapital, Bulgaria a decis să treacă la următoarea etapă a programului și să înceapă negocierile cu compania germană Lursen pentru construcția celor două nave.

Sursa citată precizează că decizia vine în contextul în care italienii de la Fincantieri, participanți și ei la licitație, s-au adresat instanței bulgare în martie.

Este posibil ca bulgarii să grăbească procesul în condițiile în care tot Kapital anunța luna trecută că acțiunea Fincanieri e de a bloca temporar procesul de achiziție prin tertipuri procedurale. Bulgarii precizează că în cazul în care proiectul nu va trece de Parlament până la sfârșitul verii sau începutul toamnei, acordul cu compania germană nu va putea fi semnat la timp iar datele contractuale nu ar putea fi respectate.

Achiziția celor două nave de patrulare este estimată la aproximativ 984 milioane de leva (567 milioane USD). Prima navă ar trebui livrată până la sfârșitul anului 2023, iar cea de-a doua până la sfârșitul anului 2024.

Câștigătorii au fost desemnați germanii de la Lurssen.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel