Bulgaria se înarmează cu F-16. Când vor ajunge primele avioane sub comanda Sofiei

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:
 F-16V Block 70
F-16V Block 70

Krasimir Karakachanov, ministrul Apărării al Bulgariei, vine cu noi informații privind avioanele F-16 pe care Sofia urmează să le achiziționeze.

Ministrul Karakachanov a vorbit la Conferința de Securitate de la Munchen cu reprezentanții concernului american. Astfel, potrivit Bulgarian Military, Sofia ar urma să primească primele avioane de luptă F-16V Block 70 în aproximativ 36 de luni.

Totul în condițiile în care, potrivit ministrului, contractul dintre Bulgaria și producătorul american Lockheed Martin ar putea fi semnat anul acesta până la sfârșitul lunii iunie.

La finalul lunii ianuarie reprezentanții Lockheed Martin au precizat că aparatele vor fi fabricate în Statele Unite ale Americii, în Greenville, Carolina de Sud. Potrivit companiei, tot aici vor fi fabricate și avioanele care vor ajunge în Bahrain și Slovacia. Mențiunea a fost făcută după ce la Sofia au apărut zvonuri potrivit cărora avioanele vor fi fabricate în India.

Contractul pentru achiziţionarea celor 8 avioanelor F-16V Block 70, produse de compania Lockheed Martin, se ridică la valoarea de 1,8 miliarde leva (1,05 miliarde dolari), aceasta fiind cea mai mare achiziţie făcută de Armata bulgară după căderea regimului comunist, în urmă cu aproape 30 de ani. La licitaţie au mai participat compania suedeză Saab, cu avioane noi Gripen, şi Italia, ce are în dotare avioane Eurofighters second hand pe care doreşte să le vândă pentru a-şi moderniza flota aeriană militară.

 
 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel