Bulgaria | Mentenanța avioanelor Su-25, în linie dreaptă

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Su-25 / Forțele Aeriene ale Bulgariei
Su-25 / Forțele Aeriene ale Bulgariei

Guvernul Bulgariei a dat undă verde pentru mentenanța avioanelor Su-25.

Premierul Boyko Borisov a anunțat că executivul pe care îl conduce și-a respectat angajamentul în ceea ce privește procesul de modernizare a Su-25 și a virat Mnisterului Apărării suma de 46,6 milioane de euro.

„Am vizitat Baza Aeriană Bezmer, unde am inspectat starea aeronavelor Su-25. Am fost informat că s-a efectuat deja transferul către compania care va repara și moderniza Su-25. Mă aștept ca procesul să înceapă în cel mai scurt timp”, a precizat premierul Boyko Borisov, pe pagina personală de Facebook. 

 

Mentenanța Su-25, o 'afacere' tergiversată a Bulgariei

 

Premierul Bulgariei a mai adăugat că investiția în Su-25 va prelungi capacitățile acestor aeronave până când Sofia le va înlocui prin achiziționarea altor avioane.

Deși premierul Bulgariei nu a dat momentan mai multe informații, mentenanța aeronavelor Su-25 se va face și cu sprijinul rușilor la fabrica Avionams din Bulgaria, naționalizată recent, așa cum anunța nu cu mult în urmă presa din țara vecină. 

Mentenanța avioanelor Su-25 este una din cele mai bizare programe militare ale Bulgariei. În luna decembrie a anului trecut, ministerul bulgar al Apărării a transferat 41 de milioane de euro către o companie din Belarus care ar fi trebuit să efectueze lucrările pentru cele 12 avioane Su-25, la Uzina de Raparații 558 din această țară, dar procesul a fost blocat din cauza sancțiunile impuse Belarusului de către Uniunea Europeană.

CITEȘTE ȘI Reparația avioanelor bulgare Su-25, blocată de Uniunea Europeană

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel