Bulgaria | Mentenanța avioanelor Su-25, în linie dreaptă

Tudor Curtifan / 26 aug 2019 / 15:35

Guvernul Bulgariei a dat undă verde pentru mentenanța avioanelor Su-25.

Premierul Boyko Borisov a anunțat că executivul pe care îl conduce și-a respectat angajamentul în ceea ce privește procesul de modernizare a Su-25 și a virat Mnisterului Apărării suma de 46,6 milioane de euro.

„Am vizitat Baza Aeriană Bezmer, unde am inspectat starea aeronavelor Su-25. Am fost informat că s-a efectuat deja transferul către compania care va repara și moderniza Su-25. Mă aștept ca procesul să înceapă în cel mai scurt timp”, a precizat premierul Boyko Borisov, pe pagina personală de Facebook. 

 

Mentenanța Su-25, o 'afacere' tergiversată a Bulgariei

 

Premierul Bulgariei a mai adăugat că investiția în Su-25 va prelungi capacitățile acestor aeronave până când Sofia le va înlocui prin achiziționarea altor avioane.

Deși premierul Bulgariei nu a dat momentan mai multe informații, mentenanța aeronavelor Su-25 se va face și cu sprijinul rușilor la fabrica Avionams din Bulgaria, naționalizată recent, așa cum anunța nu cu mult în urmă presa din țara vecină. 

Mentenanța avioanelor Su-25 este una din cele mai bizare programe militare ale Bulgariei. În luna decembrie a anului trecut, ministerul bulgar al Apărării a transferat 41 de milioane de euro către o companie din Belarus care ar fi trebuit să efectueze lucrările pentru cele 12 avioane Su-25, la Uzina de Raparații 558 din această țară, dar procesul a fost blocat din cauza sancțiunile impuse Belarusului de către Uniunea Europeană.

CITEȘTE ȘI Reparația avioanelor bulgare Su-25, blocată de Uniunea Europeană

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy