Bulgaria: La Varna a început construcția primei nave din clasa MMPV, cu sprijinul direct al producătorului german NVL Group

Cătălin Costea |
Data publicării:
Navă de patrulare de nouă generație din clasa MMPV, destinată înzestrării Forțelor Navale Bulgare. Sursa foto: NVL Group.
Navă de patrulare de nouă generație din clasa MMPV, destinată înzestrării Forțelor Navale Bulgare. Sursa foto: NVL Group.

În Bulgaria a început construcția primei nave de patrulare de nouă generație, clasa MMPV, destinată Forțelor Armate proprii. Ceremonie de tăiere a oțelului pentru producerea carenei navei a avut loc deja pe 3 decembrie, după cum rezultă din imaginile furnizate pe contul de Linkedin al constructorului german de nave NVL Group.

Construcția navei a început la șantierul naval MTG Dolphin din Varna. Proiectul este implementat sub conducerea și coordonarea grupului german NVL, care, în noiembrie 2020, a semnat un contract pentru furnizarea a două nave de patrulare pentru Forțele Navale din Bulgaria.

Contractul reprezintă cel mai mare proiect derulat în prezent de Forțele Navale din Bulgaria, prin care țara vecină intenționează să contribuie cu nave noi și multifuncționale la misiunile comune desfășurate sub auspiciile NATO și ale Uniunii Europene. Costul programului este estimat la 420 de milioane de euro și prevede livrarea primei nave în trimestrul trei al anului 2025, iar a celei de-a doua în 2026.

Potrivit informațiilor oficiale, navele sunt din clasa MMPV (Vedete de patrulare modulare multirol - Multipurpose Modular Patrol Vessels), vor avea un tonaj de 2.300 de tone și lungimea de aproximativ 90 de metri.

De asemenea, se cunoaște că, în calitate de contractor principal, NVL Group (Naval Vessels Lürssen) a semnat un contract cu compania suedeză producătoare de armament Saab pentru integrarea pe vedetele din această clasă a unui nou sistem de cercetare și control în luptă.

Deși nu au fost încă dezvăluite alte detalii despre proiect, din datele publicate anterior pe site-ul Lürssen Defense rezultă că navele ar putea fi echipate cu unități de artilerie cu calibrul de 76 mm și 57 mm și cu două sisteme de artilerie de 20 mm.

În plus, armamentul ar putea include sisteme de rachete antinavă neprecizate și de rachete antiaeriene Mk 56.

CITEȘTE ȘI: Francezii au lansat prima corvetă Gowind pentru EAU. În 2022 și România ar fi trebuit să aibă o corvetă în apele tensionate ale Mării Negre

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel