Bulgaria investeşte în mai multe elicoptere Mi-17 și Mi-24V

S.I. Catalin |
Data publicării:

Bulgaria reînnoiește elicopterele Mi-17 și Mi-24V.


La 30 iulie, Ministerul bulgar al Apărării a publicat o licitație pentru revizuirea generală a două elicoptere de transport Mi-17 și a patru elicoptere de luptă Mi-24V ale Forțelor Aeriene bulgăre (BuAF), potrivit novinite.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 3 septembrie, cu un acord-cadru care acoperă o perioadă de 48 de luni pentru a fi semnat cu ofertantul câștigător.

Achiziția este evaluată la 37,3 milioane de ruble (22 miliarde USD): 11,3 milioane de ruble pentru Mi-17 și 26 milioane pentru Mi-24V.

Un accident de elicopter care a avut loc în luna iulie stă la baza discuţiilor despre retehnologizarea şi îmbunătăţirea performantelor tehnice ale elicopterelor şi avioanelor de luptă aflate în dotarea forţelor aeriene ale armatei bulgăre.

Comentând accidentul din 11 iunie, în care un elicopter Mi-17 s-a prăbuşit, iar cei doi piloţi care formau echipajul şi-au pierdut viaţa, ministrul adjunct al Apărării, Anatolie Velichkov, a declarat că accidentul a fost cauzat de pierderea reflexelor de pilotaj. 

Ministerul Apărării din Bulgaria a deschis o investigație privind cauzele prăbuşirii elicopterului.

La început s-a crezut că a fost o eroare de pilotaj, dar rezultatul anchetei a fost clasificat la scurt timp după anchetă. Se pare că o eventuală eroare de pilotaj a fost exclusă, iar adevărata cauză ar fi cel mai probabil o defecţiune la Rotorul anticuplu (cel din coada elicopterului).

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel