Bulgaria își înlocuiește MiG-urile 29. OFERTE - Cine se luptă pentru banii bulgarilor

Tudor Curtifan / 08 oct 2018 / 12:44
Bulgarian Air Force MiG-29
Bulgarian Air Force MiG-29

Bulgaria a primit oferte pentru înlocuirea aparatelor MiG, avioane pe care le deține încă din pieroada sovietică, din timpul Tratatului de la Varșovia.

Bulgaria a primit oferte de la trei țări diferite. Țara vecină dorește să înlocuiască 12 avioane de luptă sovietice, MiG-29, cu aparate moderne. Au fost trei state care au răspuns apelului, în total fiind patru oferte din care una second hand.

E vorba de Italia care a răspuns solicitării bulgarilor cu o ofertă second hand pentru aeronavele Eurofighter. Suedia a decis să facă o ofertă pentru Saab Gripens C/D, la standardul MS20, în timp ce Statele Unite ale Americii au venit cu două propuneri: Boeing F-18 Super Hornet și Lockheed Martin F-16 Fighting Falcon, informează hanes.com. Toate acestea sunt aeronave noi.

Interesant e că Franța, Germania, Israel și Portugalia nu au răspuns solicitării de oferte pentru avioanele Dassault Rafale, construite de Dassault Aviation, sau cele Typhoon și F-16 second hand.

Potrivit presei din Bulgaria, ofertele urmează să fie acum evaluate. Deși nu a fost anunțat niciun calendar, ministrul Apărării, Krassimir Karakachanov a precizat că dorește ca acest proces să se desfășoare "rapid".


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play
Se încarcă...

până la

Citite săptămâna aceasta

Parteneri


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES

Copyright 2019 - Toate drepturile rezervate.
defense.n-nxt.26