Bulgaria F-16 | Sofia anunță că și-a respectat angajamentul față de SUA

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Bulgaria și-a respectat angajamentul în contractul pentru cele opt aeronave F-16 Block 70.

Ministerul Apărării din Bulgaria a transferat întreaga sumă de 1,2 miliarde de dolari în cadrul contractelor pentru achiziționarea a opt aeronave F-16 Block 70 înarmate, împreună cu echipamentul auxiliar, informează BulgarianMilitary.

Transferul a fost înregistrat pe data de 8 august de către Ministerul Apărării, în numele Republicii Bulgaria, către DSCA, ca parte a Departamentului Apărării din Statele Unite.

 

Bulgaria a plătit întreaga sumă pentru cele opt F-16

 

Cu acest pas, partea bulgară și-a îndeplinit angajamentul în cadrul contractelor pentru achiziționarea aeronavelor de luptă F-16 pentru Forțele Aeriane Bulgare.

După confirmarea tranzacției de 1,2 miliarde de dolari partea americană, conform contractului, trebuie să înceapă procesul de construcție și de livrarea a avioanelor F-16.

Potrivit datelor oficiale, primele patru F-16 vor ajunge sub comanda Sofiei în 2023, iar mai apoi următoarele avioane F-16 vor fi livrate Bulgariei în 2024.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel