Bulgaria | Afacerea F-16, aproape de eșec. Americanii acuză acțiuni de sabotaj în interesul Rusiei

Tudor Curtifan |
Data publicării:
F-16V Block 70
F-16V Block 70

Consiliul Atlantic, un forum de dezbatere (think tank) cu sediul la Washington DC, și-a exprimat ”profunda îngrijorare” în ceea ce privește un posibil eșec al Bulgariei în achiziția de F-16.

Consiliul Atlantic susține într-o declarație că factorii care se opun achiziției de F-16 în Bulgaria urmăresc interesele Federației Ruse. Aceștia, susține Consiliul, nu vor înceta să caute modalități pentru a sabota achiziția și își vor concentra toate eforturile în acest sens.

 

Amânarea negocierilor ar putea duce spre eșecul achiziției de F-16, în interesul Rusiei

 

Potrivit Consiliului, există numeroase modalități prin care procedura privind achiziția de F-16 de către Bulgaria s-ar putea încheia cu un eșec, informează Bulgarian Military. O astfel de modalitate este reprezentată de amânarea negocierilor.

Consiliul Atlantic și-a arătat ”profunda îngrijorare” asupra afacerii mai ales după ce ministrul Apărării din Bulgaria, Krasimir Karakachanov a afirmat că negocierile s-au blocat, Bulgaria nefiind mulțumită de prețul ridicat și a indicat că în caz de eșec contractul va fi reziliat iar Sofia se va adresa următorului competitor aflat pe locul secund în licitație, referire directă la avioanele Gripen produse de suedezii de la Saab.

„Este vorba în mod evident despre Suedia, dar capabilitățile avioanelor de luptă Gripen sunt inferioare avioanelor F-16 și vor genera ulterior mai multe costuri suplimentare”, a explicat Consiliul.

Americanii au mai transmis că cea mai mare provocare în achiziția avioanelor F-16 de către Bulgaria este amânarea negocierilor. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel