Bugetul Pentagonului va fi 700 de miliarde de dolari în 2020

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Subcomisia pentru Apărare din Senatul american a înaintat, la 10 septembrie, proiectul de finanțare pentru anul 2020, an în care sunt programate investiții importante în forțele de apărare necesare pentru a proteja interesele critice ale securității naționale a SUA, transmite defenceblog.

Proiectul de finanțare al Departamentului Apărării pentru anul 2020 se ridică la 694,9 miliarde de dolari, o creștere de 20,5 miliarde de dolari peste nivelul prevăzut pentru anul 2019. Proiectul include și aprobarea pentru US Air Force de a cumpăra noile avioane de vânătoare F-15EX Advanced Eagle de la Boeing.

Membrii subcomisiei din cadrul Senatului recomandă folosirea a 992,4 de milioane de dolari pentru 8 aeronave F-15EX.

F-15EX, cunoscut în mod obișnuit ca "Strike Eagle pe steroizi" din cauza unei schimbări de aspect, este cea mai recentă versiune a celebrului avion de luptă F-15 Eagle. Noul avion este echipat cu radare mai bune și va putea transporta 12 rachete aer-aer.

Versiunea îmbunătățită a F-15EX va putea transporta întreaga gamă de arme aer-aer, aer-sol și maritim. Aeronava poate angaja o multitudine de ținte în orice misiune dată.

O suită de echipamente electronice complet integrate oferă un spectru complet de protecție și permite angajarea amenințărilor noi și emergente. F-15EX va putea supraviețui sistemelor moderne, integrate, de apărare a aerului și va comunica perfect cu alți senzori pentru a lansa contramăsuri automate împotriva rachetelor cu infraroșu pentru o supraviețuire sporită.

Noile motoare gemene, mai puternice, vor oferi F-15EX viteze și capacități de accelerare inegalabile, permițând pilotului să ajungă mai repede la țintă.

Vezi și: SUA, între F-15EX și F-35. Generalul John D.W. Corley: Repetăm greșelile trecutului și facem o eroare fatală

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel