Bugetul Pentagonului va fi 700 de miliarde de dolari în 2020

DefenseRomania Team / 11 sep 2019 / 14:08

Subcomisia pentru Apărare din Senatul american a înaintat, la 10 septembrie, proiectul de finanțare pentru anul 2020, an în care sunt programate investiții importante în forțele de apărare necesare pentru a proteja interesele critice ale securității naționale a SUA, transmite defenceblog.

Proiectul de finanțare al Departamentului Apărării pentru anul 2020 se ridică la 694,9 miliarde de dolari, o creștere de 20,5 miliarde de dolari peste nivelul prevăzut pentru anul 2019. Proiectul include și aprobarea pentru US Air Force de a cumpăra noile avioane de vânătoare F-15EX Advanced Eagle de la Boeing.

Membrii subcomisiei din cadrul Senatului recomandă folosirea a 992,4 de milioane de dolari pentru 8 aeronave F-15EX.

F-15EX, cunoscut în mod obișnuit ca "Strike Eagle pe steroizi" din cauza unei schimbări de aspect, este cea mai recentă versiune a celebrului avion de luptă F-15 Eagle. Noul avion este echipat cu radare mai bune și va putea transporta 12 rachete aer-aer.

Versiunea îmbunătățită a F-15EX va putea transporta întreaga gamă de arme aer-aer, aer-sol și maritim. Aeronava poate angaja o multitudine de ținte în orice misiune dată.

O suită de echipamente electronice complet integrate oferă un spectru complet de protecție și permite angajarea amenințărilor noi și emergente. F-15EX va putea supraviețui sistemelor moderne, integrate, de apărare a aerului și va comunica perfect cu alți senzori pentru a lansa contramăsuri automate împotriva rachetelor cu infraroșu pentru o supraviețuire sporită.

Noile motoare gemene, mai puternice, vor oferi F-15EX viteze și capacități de accelerare inegalabile, permițând pilotului să ajungă mai repede la țintă.

Vezi și: SUA, între F-15EX și F-35. Generalul John D.W. Corley: Repetăm greșelile trecutului și facem o eroare fatală

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy