Broșura care te pregătește de război

Elena Badea |
Data actualizării: | Data publicării:

În contextul tensiunilor dintre Rusia și Occident, a fost lansată o broșură cu măsuri care trebuie luate pe timp de război.

Se întâmplă în Suedia acolo unde broşura "În caz de criză sau de război" conţine informații despre localizarea adăposturilor, despre alimentele recomandabile a fi stocate sau despre sursele de informaţie de încredere.

La ce riscuri este expusă țara

Broşura face referire la pericolele la care este expusă Suedia: război, atentat, atac cibernetic, accidente grave sau catastrofe naturale.

Rusia nu este citată în broşură, dar oficialii autoritățile se tem de o agresiune în cazul unei conflict deschis cu NATO pentru a tăia calea maritimă a Alianţei Nord-Atlantice spre ţările baltice.

Suedia este țara care nu s-a mai confruntat cu vreun conflict armat pe teritoriul său de peste 200 de ani. În altă ordine de idei, nu face parte din NATO, dar subscrie la Parteneriatul de Pace lansat în 1994 pentru dezvoltarea cooperării militare între Alianţa Nord-Atlantică şi ţările non-membre.

De unde vine teama

Temerea reprezentată de Rusia a fost relansată de incursiunea unui submarin neidentificat în Arhipelagul Stockholm în 2014 şi de mai multe incursiuni ale unor aparate de zbor ruseşti în Spania.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel