Brazilia: Ministrul apărării nu vrea amplasarea unei baze militare americane pe teritoriul ţării

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
Generalul Fernando Azevedo e Silva a fost destituit din funcția de ministru al Apărării
Generalul Fernando Azevedo e Silva a fost destituit din funcția de ministru al Apărării

Ministrul brazilian al apărării, generalul Fernando Azevedo e Silva, a afirmat că nu vede nici un motiv pentru a le permite Statelor Unite ale Americii (SUA) să amplaseze o bază militară pe teritoriul Braziliei, idee faţă de care s-a declarat deschis preşedintele Jair Bolsonaro.

Generalul Azevedo a declarat, în ediţia de marţi a cotidianului Valor Economico, că problema este una ''complexă'' şi că nu a discutat încă cu preşedintele ţării. ,,Aceasta necesită o evaluare atentă. Nu văd ce motiv ar fi pentru o asemenea bază'', a declarat generalul, potrivit Reuters.

Reprezentanţii biroului de presă al lui Azevedo nu au fost disponibili imediat pentru a confirma veridicitatea declaraţiilor sale.

Bolsonaro, care şi-a preluat mandatul pe 1 ianuarie, a afirmat, într-un interviu la televiziune două zile mai târziu, că ar putea fi dispus să permită instalarea unei baze militare americane pe teritoriul brazilian, ca modalitate de a contracara influenţa rusească în Venezuela, demers ce ar marca o schimbare radicală de direcţie a politicii externe braziliene.

Un înalt ofiţer al armatei braziliene a declarat pentru Reuters că armata este împotriva acestei idei.

Generalul Azevedo a precizat în interviu, realizat vinerea trecută, că Bolsonaro nu şi-a prezentat încă planurile Ministerului Apărării, componentă a guvernului care va superviza orice asemenea demers.

Cotidianul Folha de S.Paulo, care citează surse anonime, a relatat marţi că Bolsonaro a renunţat la această idee.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel