Brazilia a început oficial producția de aeronave Gripen

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:
Gripen, Brazilia. Sursă foto: Saab
Gripen, Brazilia. Sursă foto: Saab

Saab Aeronautica Montagens (SAM), prima fabrică Saab din afara Suediei pentru aeronavele Gripen, a început producția în Țara Cafelei.

Brazilia a început oficial să producă aeronave multirol odată cu începerea producției la o nouă instalațe din Brazilia unde vor fi dezvoltate componente pentru aeronavele Saab Gripen, a precizat compania, potrivit unui comunicat de presă.

Uzina Saab Aeronautica Montagens (SAM) se află în apropiere de Sao Paulo și a început să producă componente pentru Gripen E/F. Potrivit celor de la Defense News, acestea urmează să fie asamblate la uzina Embrer din Sao Paulo și la principalul centru de producție Gripen pe care Saab îl deține în Linkoping, Suedia.

În acest sens, în noua uzină Saab din Brazilia vor activa peste 70 de muncitori, dintre care jumătate vor fi instruiți în Suedia. Compania precizează că deja unii dintre lucrători au efectuat trainingul.

Publicația braziliană Defesa Aerea&Naval amintește că în 2014 Saab și guvernul brazilian au semnat un contract pentru dezvoltarea și producerea a 36 de aeronave Gripen E/F. 

 

Gripen a câștigat o competiție dură cu F/A-18, Rafale și Eurofighter

 

Gripen a câștigat atunci o competiție dură cu F/A-18 Super Hornet, Dassault Rafale și Eurofighter Typhoon. O condiție esențială pe care Brazilia a solicitat-o tuturor ofertelor a fost transferul de tehnologie.

Gripen F este dezvoltat de Forțele Aeriene Braziliene (FAB) și are același design avansat și aceleași trăsături ca avionul Gripen E, dar are un loc în plus, precum și display-uri și controale pentru al doilea membru al echipajului.

Gripen F are atât un mod de antrenament pentru instructajul unui singur membru al echipajului, cât și un mod prin care cei doi membri ai echipajului pot să împartă între ei sarcinile de lucru, prin setări diferite pe display.

Gripen F este oferit de asemenea de Saab și Finlandei, pentru programul lor de înlocuire a avioanelor de luptă.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel