Brazilia a dezvoltat racheta de croazieră MTC-300

Eduard Pascu |
Data publicării:

Avibras Industria Aeroespacial a dezvoltat, pentru armata braziliană, racheta de croazieră cu rază lungă, Míssil Tático de Cruzeiro (MTC-300) în cadrul proiectului ASTROS (Artillery Saturation Rocket System), transmite Jane.

Generalul Jose Julio Dias Barreto, managerul proiectului ASTROS a spus că un prim lot de rachete cu denumirea comercială AV-MTC este programat să fie achiziționat în 2021.

Avibras dezvoltă racheta MTC-300 în cooperare cu Centrul Tehnologic al Armatei în cadrul unui contract atribuit în 2012 de Departamentul de Știință și Tehnologie al Armatei din Brazilia. 

Racheta va echipa lansatoarele MLRS braziliene ASTROS II MK3M și MK6, care sunt montate pe platforma Avibras 6 × 6 AV-LMU. Vehiculul AV-LMU poate transporta două containere de rachete, fiecare înarmat cu o rachetă MTC-300.

Specificațiile exacte ale MTC-300, precum și informațiile despre subcontractanții sistemului rămân în mare parte necunoscute. Cu toate acestea, surse autorizate au declarat pentru Jane că racheta cântărește aproximativ 1.100 kg, are un diametru de 450 mm, o lungime de 5.430 mm, are o viteză de croazieră de 1.044 km/h, o autonomie de peste 300 km și o eroare circulară de probabilitate (CEP) de 30 m. De când a fost inițiată dezvoltarea în 2012, designul rachetelor a evoluat, ansamblul cu aripi fixe de la mijlocul corpului rachetei a fost înlocuit cu aripi rabatabile, deși cele două seturi de aripi de coadă, cruciforme, au fost păstrate.

Racheta este prevăzută cu un motor solid în două trepte, subsonic, dezvoltat de Avibras, dispune de ghidare GPS/INS și un focos de 200 kg HE sau anti-personal sau anti-blindaj.

Vezi și: Raytheon a testat o nouă rachetă pentru lansatoarele MLRS

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel