Borza: E începutul sfârșitului pentru Merkel

Cristina Alexandrescu / 30 sep 2018 / 18:05
Merkel
Merkel

„E începutul sfârșitului pentru Angela Merkel”, susține deputatul independent Remus Borza.

„Volker Kauder, principalul aliat și confident al cancelarului german, a suferit o grea înfrângere. Grupul parlamentar CDU/CSU nu l-a mai reales lider de grup. Acesta, timp de 13 ani, îi asigura cancelarului majoritatea parlamentară necesară promovării proiectelor legislative. În locul lui, a fost ales Ralph Brinkhaus, puternic susținut de Horst Seehofer, ministrul german de interne din Cabinetul Merkel și președinte al CSU, aliatul bavarez al cancelarului”, a declarat Remus Borza, deputat independent, adăugând că: „E începutul sfârșitului pentru Merkel”.

„E din ce în ce mai izolată și mai contestată chiar de către propriul partid. Există o foarte mare probabilitate ca ea să nu își ducă mandatul de cancelar până la sfârșit”, consideră deputatul.

Cea mai mare provocare

„Cea mai mare provocare a cancelarului german o reprezintă ascensiunea fulminantă a partidului de extremă dreapta, creat în 2013, Alternativa pentru Germania (AfD), care, la ultimul sondaj de opinie de săptămâna aceasta, devine al doilea partid al țării, cu o cotă de 18% în preferințele alegătorilor germani”, a afirmat Remus Borza.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy