Boris Johnson, invitat de Trump la Casa Albă. SUA și Marea Britanie pregătesc un acord după Brexit

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Preşedintele american Donald Trump l-a invitat pe prim-ministrul britanic Boris Johnson să întreprindă o vizită la Casa Albă în anul viitor, scrie publicaţia Sunday Times, citată de Reuters.

Invitaţia i-a fost adresată lui Johnson după recentul succes electoral al conservatorilor. Discuţiile oficiale privind data exactă a vizitei urmează să aibă loc, afirmă Sunday Times, citând surse din Downing Street.

'Au fost propuse câteva date de la mijlocul lui ianuarie, dar nu a fost convenit nimic oficial. Este clar însă că ambele părţi vor ca aceasta să se întâmple cândva la începutul lui 2020', mai scrie publicaţia londoneză, citând o sursă apropiată Casei Albe.

Boris Johnson şi Donald Trump au convenit luni, în cursul unei discuţii telefonice, să caute încheierea unui acord 'ambiţios' de liber schimb între Marea Britanie şi Statele Unite.

După victoria în alegeri a conservatorilor lui Johnson, Trump a declarat că Marea Britanie şi SUA sunt libere acum să încheie un nou acord comercial 'masiv' după Brexit, informează Agerpres.

'Acest acord are potenţialul de a fi mult mai mare şi mai profitabil decât orice acord care ar putea fi încheiat cu UE', a scris Trump într-un tweet recent.

Premierul britanic Boris Johnson a obţinut vineri în Camera Comunelor un prim vot favorabil asupra acordului de Brexit pe care l-a convenit cu Uniunea Europeană şi care prevede ieşirea Regatului Unit din blocul comunitar pe 31 ianuarie 2020.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel