Bombardierele strategice rusești T-160 ar putea fi echipate cu rachete hipersonice

Eduard Pascu |
Data publicării:

Bombardierele strategice ruse Tu-160 ar putea fi echipate cu rachete hipersonice 'Kinjal' ('Pumnal', în limba rusă), a declarat luni pentru agenţia de presă TASS un responsabil din cadrul complexului militar-industrial rus, dar fără să precizeze dacă este vorba de vechile avioane de luptă Tu-160 sau de varianta lor modernizată Tu-160M.

'Este luată în considerare posibilitatea instalării de rachete "Kinjal" pe Tu-160', a afirmat sursa TASS, adăugând că o decizie finală în acest sens va fi luată până la sfârşitul anului în curs, transmite Agerpres.

În iulie 2018, o altă sursă din complexul militar-industrial rus a declarat pentru TASS că Moscova intenţionează să testeze racheta hipersonică 'Kinjal' cu lansare de pe avionul strategic pe distanţe lungi Tu-22M3.

Racheta 'Kinjal', potrivit presei ruse, are o rază de acţiune de peste 2.000 de kilometri şi o viteză de 10 ori mai mare decât cea a sunetului şi poate transporta atât focoase nucleare, cât şi încărcătură convenţională. Armata rusă a efectuate mai multe teste cu acest tip de rachetă, conform serviciilor de informaţii occidentale.

Preşedintele rus Vladimir Putin afirmase în discursul său anual către naţiune la 1 martie 2018 că racheta 'Kinjal' este capabilă să străpungă scutul american antirachetă.

Vezi și: SUA pregătesc sisteme de apărare împotriva rachetelor hipersonice

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel