Bombardierele strategice rusești T-160 ar putea fi echipate cu rachete hipersonice

Eduard Pascu / 10 feb 2020 / 14:36

Bombardierele strategice ruse Tu-160 ar putea fi echipate cu rachete hipersonice 'Kinjal' ('Pumnal', în limba rusă), a declarat luni pentru agenţia de presă TASS un responsabil din cadrul complexului militar-industrial rus, dar fără să precizeze dacă este vorba de vechile avioane de luptă Tu-160 sau de varianta lor modernizată Tu-160M.

'Este luată în considerare posibilitatea instalării de rachete "Kinjal" pe Tu-160', a afirmat sursa TASS, adăugând că o decizie finală în acest sens va fi luată până la sfârşitul anului în curs, transmite Agerpres.

În iulie 2018, o altă sursă din complexul militar-industrial rus a declarat pentru TASS că Moscova intenţionează să testeze racheta hipersonică 'Kinjal' cu lansare de pe avionul strategic pe distanţe lungi Tu-22M3.

Racheta 'Kinjal', potrivit presei ruse, are o rază de acţiune de peste 2.000 de kilometri şi o viteză de 10 ori mai mare decât cea a sunetului şi poate transporta atât focoase nucleare, cât şi încărcătură convenţională. Armata rusă a efectuate mai multe teste cu acest tip de rachetă, conform serviciilor de informaţii occidentale.

Preşedintele rus Vladimir Putin afirmase în discursul său anual către naţiune la 1 martie 2018 că racheta 'Kinjal' este capabilă să străpungă scutul american antirachetă.

Vezi și: SUA pregătesc sisteme de apărare împotriva rachetelor hipersonice

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy