Bombardierele americane B-52 s-au întors în SUA. 'Coșmarul' Rusiei s-a terminat

Tudor Curtifan |
Data publicării:

SUA au anunțat că cele șase bombardiere B-52H Stratofortresses, împreună cu personalul a cărui număr se ridică la peste 450 de persoane, s-au întors în State, după o perioadă în care au efectuat misiuni în Europa.

Operațiunea intitulată Bomber Task Force, a Comandamentului Strategic al SUA din Europa devenise un adevărat „coșmar pentru Rusia”, stârnind reacții din partea Armatei ruse și a politicienilor de la Kremlin, informează Defense Blog. Bombardierele americane au participat la misiuni de antrenament, unele desfășurându-se în apropierea frontierei Rusiei.

Surse militare rusești au susținut la finalul lunii martie, că cinci bombardiere B-52H Stratofortress ale US Air Force au efectuat simularea unui atac nuclear împotriva unor ținte rusești, printre care Moskov și St. Petersburg.

 

Bombardierele B-52 s-au întors în State după ce au efectuat zeci de misiuni deasupra Europei

 

Potrivit US Air Force, desfășurarea bombardierelor a avut ca obiectiv interoperabilitatea avioanelor B-52 cu trupele aliate din NATO, prin misiuni comune. Desfășurarea acestora a fost și un răspuns al NATO pentru a descuraja Rusia, agresiunile Moscovei fiind tot mai frecvente în zonă.

Trupele americane au anunțat că bombardierele au efectuat peste 40 de misiuni de zbor deasupra Europei.

După sfârșitul Războiului Rece, SUA au trimis rar bombardiere cu rază lungă de acțiune în Europa, dar tensiunile dintre NATO și Rusia au determinat Washingtonul să includă și aceste bombardiere în exerciții, obiectivul lor fiind de a descuraja agresiunile Rusiei, anunța Alianța la începutul misiunii.

 
 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel