Bombardiere ruseşti Tupolev 160 au survolat Marea Neagră în timpul exerciţiului Sea Shield (Video)

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Bombardierele strategice ale Rusiei Tupolev-160 au efectuat zboruri de antrenament deasupra Mării Negre, însoţite de avioane multirol Suhoi-27SM și au fost coordonate de la unul dintre aeroporturile operaționale ale Regiunii Militare Sud, din Crimeea, în contextul derulării exercițiului NATO Sea Shield-2019 al NATO, a precizat într-un comunicat comandamentul districtului militar sudic al armatei ruse, citat de agenţia de presă Tass.

Pe 12 aprilie, site-ul armatei ruse tvzvezda.ru a publicat informații însoțite de imagini din care rezultă că, în cadrul activității declarate de Rusia ca verificare de control asupra perioadei de instrucție de iarnă, avioane de luptă aparținând Armatei 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană au escortat, în spațiul aerian al Mării Negre, bombardiere strategice Tu-160, potrivit BSMAP.

Aeronavele de însoțire Su-27SM au decolat și au fost coordonate de la unul dintre aeroporturile operaționale ale Regiunii Militare Sud, din Crimeea.

Porivit sursei, în aer, piloții avioanelor de vânătoare au primit coordonatele aeronavelor cu rază lungă de acțiune și ulterior coordonatele țintelor convenționale pentru interceptare. Fiecare celulă de avioane de luptă a contribuit prin rotație la însoțirea bombardierelor Tu-160 și a simulat interceptarea inamiculului conențional în aer pe aliniamente de atac înaintate față de poziția bomardierelor.

,,Manevrele au avut loc în timpul Exerciţiului naval NATO Sea Shield 2019, care a oferit Flotei ruse a Mării Negre şi Forţelor Aeriene posibilitatea de a exersa sarcini de luptă în condiţii reale", precizează Comandamentul districtului militar sudic al armatei ruse.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel