Iranul avertizează țările din Golful Persic care fac „greșeala strategică” de a permite prezența SUA

Eduard Pascu |
Data publicării:

Ministrul Apărării din Iran, generalul de brigadă Amir Hatami, a avertizat țările din Golful Persic să nu facă „greșeala strategică” de a permite intrarea SUA în regiune, atenționând că nesiguranța din Golful Persic va face ca toate statele regionale să fie în pericol.

Cu ocazia unei vizite la un șantier naval din portul Bandar Abbas, ministerul Apărării din Iran, generalul de brigadă Amir Hatami a declarat că Iranul depune toate eforturile pentru a asigura securitatea în Golful Persic și în strâmtoarea Hormuz.

"Securitatea Golfului Persic este în interesul comun al tuturor țărilor regionale. Țările din regiunea acestui golf sunt responsabile de asigurarea și menținerea securității, iar mișcarea vecinilor de a permite intrarea SUA în regiune este o greșeală strategică”, a declarat ministrul Apărării din Iran, transmite agenția Tasnim.

„Atunci când regiunea Golfului Persic va fi în siguranță, toate țările regionale vor beneficia de securitate, dar dacă Golful Persic va deveni nesigur, toate țările din regiune nu vor fi în pericol”, a avertizat ministrul. Sub pretextul asigurării securității Golfului Persic, "străinii încearcă să vândă arme de miliarde de dolari și să își mențină bazele în regiune prin incitarea iranofobiei, creând criză în Golful Persic și făcând țările din Golful Persic dependente de ei pentru securitate", a mai spus acesta.

 

Iranul construiește un distrugător și un puitor de mine

 

Ministrul a vizitat șantierele navale care fabrică două nave militare, un distrugător și un puitor de mine. El a spus că distrugătorul "Dena", fabricat intern, este o navă din clasa Mowj, care va fi echipată cu sisteme avansate și se va alătura curând flotei marinei iraniene.

Generalul a salutat construcția puitorului de mine „Saba” ca o reușită a tehnicienilor militari iranieni în sfera luptelor navale, spunând că nava de război va începe să detecteze și să combată amenințarea minelor navale din apele regionale. Generalul Hatami a reafirmat că Ministerul Apărării va sprijini industriile navale pentru a le permite să protejeze apele teritoriale ale țării cât și apele internaționale, Marea Oman și coasta Makran.

Iranul a criticat frecvent prezența forțelor străine în Golful Persic, subliniind că perturbă securitatea în regiune și că numai statele regionale sunt responsabile pentru protejarea securității.

Liderul Revoluției Islamice, ayatolahul Ali Khamenei, a subliniat că securitatea Golfului Persic poate fi făcută numai de țările regionale.

„Securitatea Golfului Persic se referă la țările din regiune care au interese comune și nu la SUA. Deci, securitatea regiunii din Golful Persic ar trebui să fie asigurată chiar de țările din această regiune”, a spus liderul în 2016.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel