Bombardier american B-52, antrenament în România. Misiune pentru sporirea încrederii privind implicarea SUA în zonă

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Un bombardier B-52 al SUA, într-o misiune de antrenament, deasupra României
Un bombardier B-52 al SUA, într-o misiune de antrenament, deasupra României

Un bombardier strategic american de tip B-52 a desfășurat azi activități de antrenament în spațiul aerian al României, în zona Centrului Național de Instruire Întrunită „Getica" de la Cincu, județul Brașov. 

Antrenamentul s-a derulat sub coordonarea Componentei Operaționale Aeriene din Statul Major al Forțelor Aeriene, împreună cu elemente FAC (Forward Air Control) și JTAC (Joint Terminal Attack Controller) din structura Forțelor Aeriene și a Forțelor Terestre Române, potrivit unui comunicat de presă al MApN, emis către DefenseRomânia.

Activitatea de zbor a unei aeronave de bombardament strategic de tip B-52 aparținând Forțelor Aeriene ale Statelor Unite ale Americii are ca scop principal demonstrarea puterii aliate în zona de Sud-Est a Europei și contribuie la sporirea încrederii României privind implicarea Statelor Unite ale Americii în asigurarea securității regionale, prin furnizarea măsurilor de reasigurare în zona de Sud-Est a Alianței Nord-Atlantice, mai precizează sursa citată.

(w670)

(w670)

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel