Boeing va livra drone de alimentare în zbor marinei militare americane. Video

S.I. Catalin |
Data publicării:
MQ-25
MQ-25

Departamentul Apărării Statelor Unite a anunţat joi că Boeing va livra marinei militare americane drone pentru alimentarea în zbor a avioanelor de luptă.

Boeing a câştigat, în detrimentul concurenţilor General Atomics şi Lockheed Martin, un contract în valoare de 805 milioane de dolari şi va proiecta, produce şi livra până în 2024 patru drone Stingray (MQ-25A) care vor putea fi lansate de pe portavioane, informează AFP.

Dacă primele drone se dovedesc performante, contractul ar putea fi extins pentru 72 de astfel de avioane fără pilot, în valoare de 13 miliarde de dolari, a precizat Pentagonul.

Alimentarea în zbor permite forţei aeriene din cadrul US Navy efectueze misiuni care altfel nu ar fi posibile, a subliniat marina militară a SUA.

Procedura de atribuire a contractului a fost de tipul rapid, adoptat recent de Departamentul Apărării de la Washington pentru evitarea depăşirii alocărilor bugetare destinate industriei de apărare.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel