Boeing și SAAB au început testele pentru noul avion de școală T-X - Video

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Compania aeriană Boeing a confirmat faptul că a început testele pentru noul avion de școală T-X fabricat în colaborare cu SAAB și destinat în special formării piloților din Statele Unite.

Luni, oficialii Boeing au spus că compania a început studiile de zbor în domeniul ingineriei și fabricării (EMD) a avioanelor de formare T-X în St. Louis, Missouri.
"Noul Boeing T-X este acum în aer în sprijinul contractului Forțelor aeriene din SUA", a declarat reprezentanții companiei, arătând că începerea zborurilor de test este o piatră de hotar importantă pentru program.

Nu au fost dezvăluite detalii cu privire la natura sau durata testului de zbor.

Boeing T-X este un sistem complet nou de pregătire a piloților conceput special pentru misiunea de pregătire a Forțelor Aeriene din SUA. Acesta include aeronavele de formare, pregătirea și sprijinul la sol.

Avionul T-X are un singur motor, coadă dublă și un cockpit avansat. Sistemul oferă, de asemenea, o instruire de vârf de ultimă generație și este foarte ușor de întreținut.

T-X va înlocui în Forțele Aeriene SUA aeronavele T-38 care au îmbătrânit. Este programat să intre în utilizare în anul 2024.

Reprezentanții companiei Boeing au declarat că producerea acestui model de avion va intra în curând în linie dreaptă. Mai mult de 90% din producție va fi făcută în America, susținând mai mult de 17.000 de locuri de muncă în 34 de state. 

 

Echipa Boeing/Saab a fost declarată câștigătoarea a proiectului pentru T-X, în valoare de 9,2 miliarde dolari, în septembrie 2018, după ce a construit două aeronave de demonstrație. USAF are o cerere inițială de 351 de aeronave, sprijinite de 46 de simulatoare, deși aceste cifre s-ar putea ridica la 485 aeronave și 120 simulatoare.

 Vezi și: Saab va construi locația pentru producția noului avion supersonic T-X al US Air Force

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel