Boeing va produce drone 'cisternă' pentru alimentarea aeronavelor US Navy

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Boeing a anunțat că a primit o nouă comandă suplimentară pentru trei aeronave fără echipaj MQ-25 destinate alimentării în zbor a aeronavelor US Navy, transmite Defence Blog.

Această modificare în valoare de 84,7 milioane de dolari este valabilă pentru trei drone sistem MQ-25 și a fost o opțiune la contractul inițial de 805 milioane de dolari pentru patru aeronave care au fost atribuite în august 2018.

„Suntem onorați de încrederea acordată de US Navy în proiectarea și performanța sistemului nostru, care rezultă din această comandă suplimentară", a declarat Dave Bujold, directorul programului MQ-25 al lui Boeing.

„Programul MQ-25 este esențial pentru a ne asigura că US Navy poate beneficia de o capacitate de realimentare aeriană fără pilot pentru escadrilele de pe portavioane", se arată într-un comunicat al companiei.

MQ-25A Stingray va fi prima aeronavă fără echipaj concepută pentru a oferi o capacitate de realimentare aeriană. Integrarea Stingray pe portavioane va crește numărul de avioane F/A-18E/F disponibile pentru misiunile de luptă își va îmbunătăți performanțele, eficiența și siguranța transportatorului, mai precizează sursa citată.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel