Boeing a semnat un parteneriat cu Embraer pentru aeronava multirol C-390 Millennium

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Compania americană Boeing și producătorul brazilian Embraer au anunțat că vor promova și dezvolta în comun noi piețe pentru aeronavele multi-rol C-390 Millennium, transmite defence blog.

Boeing și Embraer au format o nouă societate comună axată pe tehnică de apărare numită Boeing Embraer - Defense, bazată pe comercializarea noului avion de transport C-390.

Boeing Embraer - Defense se va baza pe istoria colaborării companiilor noastre în zona aerospațială comercială și de apărare pentru a implementa o valoare semnificativă în cel mai modern C-390 Millennium, deoarece acesta intră în serviciu și va conduce următoarea generație de transport și mobilitate aeriană", a declarat Marc Allen, președintele Boeing.

C-390 Millennium este o aeronavă de transport tactică, concepută pentru a stabili noi standarde în categoria sa, prezentând în același timp cel mai mic cost pentru ciclul de viață de pe piață. Aeronava aduce transportul aerian și mobilitatea la alt nivel, cu design robust, flexibilitate mai mare, tehnologie de ultimă generație și întreținere mai ușoară, mai eficientă și mai ieftină. C-390 Millennium poate efectua o varietate de misiuni, cum ar fi realimentarea aeriană, transportul de marfă și trupe, transportul de parașutiști, căutarea și salvarea, stingerea incendiilor și misiuni umanitare.

C-390 Millennium a primit certificarea civilă de la Agenția Națională a Aviației din Brazilia (ANAC) în 2018 și este acum în producție de serie. În august 2019, Portugalia a semnat un contract pentru achiziționarea a cinci aeronave C-390 cu livrări prevăzute pentru 2023. Forța aeriană braziliană (FAB) a primit prima aeronavă pe 4 septembrie 2019. Livrarea celei de-a doua aeronave către forța aeriană braziliană este programată să se întâmple până la sfârșitul acestui an.

În noua societate creată Embraer va avea 51% la sută iar Boeing deținând restul de 49%. Parteneriatul C-390 Millennium este unul dintre cele două proiecte mixte între companii. Cealaltă societate Boeing Brasil - Comercial este o asociere comună în care 80% din acțiuni sunt deținute de Boeing și 20% deținute de Embraer. Ambele societăți mixte rămân supuse aprobării regulamentare și condițiilor obișnuite de închidere. 

Vezi și: Portugalia cumpără aeronave multirol KC-390

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel