Boeing a produs o super dronă de luptă (Video)

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Compania americană Boeing a prezentat în cadrul unui spectacol aviatic din Australia proiectul un prototip de avion de vânătoare, mai bine zis o dronă inteligentă, care vă îndeplinii misiuni militare, recunoașterea anumitor obiecte, dar va putea fi folosită şi în scop de atac, potrivit Defense News.

Aeronava a fost prezentată la Airshow Internaţional care a avut loc săptămâna trecută în Avalon, Australia. Boeing Australia va dezvolta trei aeronave de acest tip, denumite oficial ,,Loyal Wingman – Advanced Development Program.” Loyal Wingman, aeronava fără pilot, seamănă cu un avion de vânătoare. Aceasta are o lungime de aproape 12 metri și  poate parcurge fără aterizare 2.000 de mile nautice (aproximativ 3.700 de kilometri).

„Din punct de vedere operaţional, este foarte flexibil, modular şi poate îndeplini multe tipuri de misiuni”, a susţinut Kristin Robertson, manager general la Boeing Autonomous Systems.

La bordul său este instalat un ansamblu de senzori, care îi permit să zboare autonom. 

Noua aeronavă va avea ca misiune principală culegere de informații, supraveghere și recunoaștere. Nu se știe dacă aeronava ar putea sau nu să transporte în cele din urmă arme și dacă Boeing Australia îşi propune să facă asta. Loyal Wingman va fi capabil să zboare semi-autonom și de asemenea să fie controlat fie de la bordul unei aeronave aflate în apropiere sau de la o stație de control aflată la sol. Avioanele fără pilot au potențialul de a acționa ca multiplicatori de forțe pentru aeronavele cu echipaj, îndeplinind sarcini prea periculoase care a putea pune în pericol viaţa piloţilor. 

Înarmata sau nu, drona Loyal Wingman va fi capabilă să îndeplinească o varietate de misiuni. De exemplu, ar putea zbura înaintea unui grup de avioane de vânătoare cu pilot, identificând radarele și sistemele de rachete aflate la sol, pentru a evita ca avioanele să fie interceptate.

Prima aeronavă este în construcție în Australia, iar primul zbor este programat pentru anul 2020.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel