Boeing 737-800, doborât de Iran? Teheranul s-a răzgândit în ceea ce privește ancheta

Tudor Curtifan / 09 ian 2020 / 23:18

Dacă inițial Iranul a anunțat că nu va preda cutiile negre ale avionului prăbușit Boeing 737-800 către partea americană, Teheranul se pare că apelează totuși la ajutorul Occidentului.

Ali Abedzadeh, șeful Autorității iraniene a aviaţiei civile, a declarat pentru CNN că Iranul ar putea avea nevoie de ajutor extern pentru a reușit să acceseze cutia neagră a avionului ucrainean, aceasta fiind foarte deteriorată.

Mai mult, Iranul a invitat și un reprezentant al Boeing să participe la anchetă, după ce inițial a refuzat orice dialog cu partea americană.

Șeful Autorității iraniene a aviației civile a mai precizat că experți din partea aviației ucrainene au ajuns astăzi la Teheran iar începând de mâine vor fi parte integrată a anchetei.

Abedzadeh a mai subliniat că dacă va fi necesar, Iranul va apela și la ajutorul experților din Franța sau Canada.

Amintim că un avion Boeing 737-800 al companiei Ukraine International Airlines s-a prăbuşit miercuri la scurt timp după decolarea de pe aeroportul Imam Khomeini din Teheran. Aparatul de zbor a căzut în apropierea aeroportului şi a fost cuprins de flăcări. Toate cele 176 de persoane aflate la bord au decedat. Canada, SUA și alte state din Occident susțin că avionul a fost doborât de o rachetă iraniană, lucru negat de Teheran.

CITEȘTE ȘI: Trudeau: Serviciile secrete dețin informații care arată că Boeing 737-800 a fost doborât de o rachetă iraniană

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy