Boeing 737-800, doborât de Iran? Teheranul s-a răzgândit în ceea ce privește ancheta

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:

Dacă inițial Iranul a anunțat că nu va preda cutiile negre ale avionului prăbușit Boeing 737-800 către partea americană, Teheranul se pare că apelează totuși la ajutorul Occidentului.

Ali Abedzadeh, șeful Autorității iraniene a aviaţiei civile, a declarat pentru CNN că Iranul ar putea avea nevoie de ajutor extern pentru a reușit să acceseze cutia neagră a avionului ucrainean, aceasta fiind foarte deteriorată.

Mai mult, Iranul a invitat și un reprezentant al Boeing să participe la anchetă, după ce inițial a refuzat orice dialog cu partea americană.

Șeful Autorității iraniene a aviației civile a mai precizat că experți din partea aviației ucrainene au ajuns astăzi la Teheran iar începând de mâine vor fi parte integrată a anchetei.

Abedzadeh a mai subliniat că dacă va fi necesar, Iranul va apela și la ajutorul experților din Franța sau Canada.

Amintim că un avion Boeing 737-800 al companiei Ukraine International Airlines s-a prăbuşit miercuri la scurt timp după decolarea de pe aeroportul Imam Khomeini din Teheran. Aparatul de zbor a căzut în apropierea aeroportului şi a fost cuprins de flăcări. Toate cele 176 de persoane aflate la bord au decedat. Canada, SUA și alte state din Occident susțin că avionul a fost doborât de o rachetă iraniană, lucru negat de Teheran.

CITEȘTE ȘI: Trudeau: Serviciile secrete dețin informații care arată că Boeing 737-800 a fost doborât de o rachetă iraniană

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel