Blocaj în negocierile din dosarul nuclear dintre Iran și SUA. Casa Albă: Teheranul a abandonat aproape toate compromisurile

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Statele Unite au criticat vineri autorităţile de la Teheran, apreciind că nu au făcut ''propuneri constructive'' în cursul negocierilor privind programul nuclear de la Viena, relatează Agerpres, care citează AFP.

''Noul guvern iranian nu a venit la Viena cu propuneri constructive'', a declarat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki.

Europenii şi-au exprimat vineri ''dezamăgirea şi îngrijorarea'' la câteva zile după reluarea, la Viena, a negocierilor privind dosarul nuclear iranian, potrivit unor înalţi diplomaţi din Franţa, Germania şi Regatul Unit.

''Teheranul revine aproape asupra tuturor compromisurilor la care s-a ajuns cu dificultate'' în timpul primei runde de negocieri între aprilie şi iunie, au spus sursele citate.

Încheiat în 2015 între Republica Islamică şi şase mari puteri (SUA, Rusia, China, Franţa, Germania, Regatul Unit), acordul nuclear iranian a fost afectat în urma retragerii unilaterale a Statelor Unite în 2018 şi a restabilirii sancţiunilor.

În ripostă, Teheranul a renunţat la majoritatea angajamentelor sale. Negocierile de la Viena au ca scop revenirea la acord a Washingtonului, care participă indirect la discuţii.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel