Biden: Suntem într-o luptă între democrații și autocrații. China crede că va subordona SUA în următorii 15 ani

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Foto: U.S. Department of Defense (DoD) Facebook
Foto: U.S. Department of Defense (DoD) Facebook

Preşedintele Biden le-a ţinut un discurs despre politica internațională şi naţională soldaţilor dintr-o bază militară din Virginia, spunându-le că omologul său chinez crede că Beijingul va „deţine America” în următorii 15 ani, anunță agenția de presă Mediafax, citând discursul președintelui american.

„Suntem într-o luptă între democraţii şi autocraţii”, a precizat Biden trupelor de la Joint Base Langley Eustis din Hampton. „Cu cât lumea devine mai complicată, cu atât este mai dificil pentru democraţii să se unească şi să ajungă la consens”, este de părere cel mai puternic om al lumii.

„Am petrecut mai mult timp cu preşedintele Xi [Jinping] decât orice lider mondial: 24 de ore de întâlniri private cu el doar cu un interpret, 17.000 de mile călătorind împreună în China şi aici”, a adăugat preşedintele.

El le-a spus soldaților că liderul chinez crede că va subordona Alerica în următorii 15 ani.

„El (Xi Jinping - n.r.) crede cu tărie că China, înainte de anul [20] 30, ’35, va deţine America, deoarece autocraţiile pot lua decizii rapide”, a spus Biden.

„America este unică. Din toate naţiunile din lume, suntem singura naţiune organizată pe baza unei idei”, a mai afirmat Biden.

 

 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel