Biden mută din nou în tensiunile cu China: Portavionul USS Nimitz părăsește Golful și va ajunge în Indo-Pacific

Eduard Pascu |
Data publicării:

Portavionul USS Nimitz a plecat din Golful Persic și se îndreaptă către zona de responsabilitate a Flotei a 7-a, respectiv Indo-Pacific. În vasta regiune se află deja se află un alt grup de luptă al US Navy cel condus de portavionul USS Theodore Roosevelt, iar azi s-a alăturat și distrugătorul USS John S. McCain.

După 270 de zile de misiune în Golful Persic, în zona de responsabilitate a Flotei a 5-a, grupul de luptă condus de portavionul USS Nimitz se îndreaptă acum către zona de responsabilitate a Flotei a 7-a respectiv Indo-Pacific, a declarat marți purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby.

Secretarul Apărării, Lloyd Austin, "consideră că avem o prezenţă suficient de robustă în Orientul Mijlociu pentru a răspunde" la orice atac, a afirmat John Kirby în cursul unui briefing de presă.

2. -imagine fara descriere- (flota-sua_61955000.png)

Foto: Zonele de responsabilitate a flotelor US Navy Sursa foto: Wikipedia

Săptămâna trecută, un grup de luptă condus de portavionul USS Theodore Roosevelt a intrat în Marea Chinei de Sud pentru a promova ”libertatea maritimă”. Mișcarea a stârnit furia Beijingului care a trimis avioane în zona de sud-vest de apărare antiaeriană din Taiwan, monitorizând mișcările navelor de luptă americane.

De asemenea, distrugătorul de rachete ghidate din clasa Arleigh Burke, USS John S. McCain a efectuat un tranzit de rutină în strâmtoarea Taiwan, pe 4 februarie, în conformitate cu respectarea dreptului internațional, se arată într-un comunicat al US Navy. Tranzitul navei prin strâmtoarea Taiwan demonstrează angajamentul SUA pentru un Indo-Pacific liber și deschis. Armata Statelor Unite va continua să zboare, să navigheze și să opereze oriunde permite legea internațională, mai precizează sursa citată.

SUA, Japonia și Australia  vor efectua, în curând, un exercițiu militar la baza Andersen din Guam, exerciții care vizează creșterea capacității SUA de a utiliza locații dificile pentru operațiuni de luptă.

Citește și: Portavionul USS Nimitz și grupul său de luptă au părăsit Golful după o misiune de opt luni. Nu a bătut însă recordul

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel