Portavionul USS Nimitz și grupul său de luptă au părăsit Golful după o misiune de opt luni. Nu a bătut însă recordul

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Sursă foto: USS Nimitz
Sursă foto: USS Nimitz

Secretarul Apărării Lloyd Austin a ordonat, în week-end, portavionului USS Nimitz (CVN-68) și grupului său de luptă să se întoarcă acasă după aproape opt luni de misiune în Golful Persic.

Începând de luni dimineață, portavionul opera în zona de responsabilitate a Flotei a 7-a, în vestul Indiei, au spus oficialii. Un purtător de cuvânt al Flotei Pacificului SUA a confirmat că grupul de luptă se află în zona Flotei a 7-a, dar nu a furnizat detalii suplimentare, transmite USNI News.

Dacă portavionul se îndreaptă direct spre SUA, grupul de luptă al USS Nimitz ar trebui să ajungă acasă până la sfârșitul lunii. Portavionul s-a aflat în zona Golfului Persic timp de 240 de zile. Nu este însă un record, întrucât cel mai mult a stat în zonă portavionului USS Abraham Lincoln: 294 de zile, în cursul anului trecut

USS Nimitz și grupul său de luptă s-au aflat timp de opt luni operând în principal în Orientul Mijlociu, după ce tensiunile dintre Iran și SUA au escaladat începând din luna mai a anului 2019.

Anul trecut, de secretarul interimar al apărării, Chris Miller a ordonat grupului de luptă să se întoarcă acasă în ajunul Anului Nou, dar administrația Trump a contramandat ordinul la începutul lunii ianuarie, după amenințările Teheranului la aniversarea unui an de la uciderea de către SUA a liderului militar iranian Qasem Soleimani. 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel