Portavionul USS Nimitz și grupul său de luptă au părăsit Golful după o misiune de opt luni. Nu a bătut însă recordul

Eduard Pascu / 02 feb 2021 / 19:39
Sursă foto: USS Nimitz
Sursă foto: USS Nimitz

Secretarul Apărării Lloyd Austin a ordonat, în week-end, portavionului USS Nimitz (CVN-68) și grupului său de luptă să se întoarcă acasă după aproape opt luni de misiune în Golful Persic.

Începând de luni dimineață, portavionul opera în zona de responsabilitate a Flotei a 7-a, în vestul Indiei, au spus oficialii. Un purtător de cuvânt al Flotei Pacificului SUA a confirmat că grupul de luptă se află în zona Flotei a 7-a, dar nu a furnizat detalii suplimentare, transmite USNI News.

Dacă portavionul se îndreaptă direct spre SUA, grupul de luptă al USS Nimitz ar trebui să ajungă acasă până la sfârșitul lunii. Portavionul s-a aflat în zona Golfului Persic timp de 240 de zile. Nu este însă un record, întrucât cel mai mult a stat în zonă portavionului USS Abraham Lincoln: 294 de zile, în cursul anului trecut

USS Nimitz și grupul său de luptă s-au aflat timp de opt luni operând în principal în Orientul Mijlociu, după ce tensiunile dintre Iran și SUA au escaladat începând din luna mai a anului 2019.

Anul trecut, de secretarul interimar al apărării, Chris Miller a ordonat grupului de luptă să se întoarcă acasă în ajunul Anului Nou, dar administrația Trump a contramandat ordinul la începutul lunii ianuarie, după amenințările Teheranului la aniversarea unui an de la uciderea de către SUA a liderului militar iranian Qasem Soleimani. 

 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy