Biden: Își dorește Rusia o graniță comună de mii de kilometri cu China, devenită cea mai mare armată din lume?

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Sursă foto: Ministerul Apărării din China
Sursă foto: Ministerul Apărării din China

Președintele american Joe Biden a purtat discuții de aproximativ trei ore la Geneva, în Elveția, cu omologul său rus Vladimir Putin. La finalul întrevederii liderul de la Casa Albă a susținut o conferință de presă unde a explicat că Rusia nu dorește un nou Război Rece cu SUA.

Biden a declarat că nu crede că Vladimir Putin vrea să intre în logica unui nou Război Rece cu SUA. Lideru de la Casa Albă s-a întrebat retoric dacă Federația Rusă și-ar dori să aibă o graniță comună de mii de kilometri cu China, stat care se îndreaptă spre statutul de cea mai mare economie și cea mai mare armată din lume.

În opinia celui de-al 46-lea președinte american, tocmai acesta e motivul pentru care Rusia nu va intra într-un nou Război Rece cu SUA, decizie care ar lăsa „calea liberă” Chinei către obiectivele sale.

„Cred că ultimul lucru pe care președintele Vladimir Putin l-ar dori ar fi să intre într-un nou Război Rece cu Statele Unite ale Americii. E o întrebare retorică. Au (n.a. -rușii) o graniță de mii de kilometri cu China, care se îndreaptă spre statutul de cea mai mare economie și cea mai mare armată din lume. Asta vor să aibă? Iar economia Rusiei o duce rău. Tocmai de aceea nu cred că președintele Putin vrea să intre într-un război rece cu Statele Unite”, a precizat Joe Biden, la finalul conferinței de presă cu Vladimir Putin.

Biden a mai afirmat spus i-a transmis clar lui Putin că agenda sa nu este împotriva Rusiei, dar Statele Unite vor continua să ridice probleme legate de drepturile fundamentale ale omului.

Totodată, liderul american spune că i-a transmis clar lui Putin că agenda sa nu este împotriva Rusiei, ci este ''pentru poporul american'', dar ''drepturile omului sunt şi vor fi întotdeauna pe masă'', iar Statele Unite vor continua să ridice problemele legate de drepturile fundamentale ale omului, transmite Reuters.

''Cum pot să fiu preşedinte al Statelor Unite ale Americii şi să nu mă exprim împotriva încălcării drepturilor omului'', a conchis Biden.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel