Biden îl acuză pe Trump că 'a alimentat' violențele în SUA iar susținătorii săi acționează precum o 'miliție armată'

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Joe Biden îl acuză pe Donald Trump că "a alimentat" violenţele care au izbucnit în SUA în contextul manifestaţiilor din ultimele zile, afirmând că "eşecul său de a face apel la proprii susţinători să nu mai acţioneze ca o miliţie armată" îl face un preşedinte "slab", relatează AFP.

"El nu poate opri violenţele, deoarece timp de mai mulţi ani le-a alimentat", susţine candidatul democrat la Casa Albă, conform textului unui discurs pe care urmează să îl susţină luni la Pittsburgh, în Pennsylvania.

"Poate el crede că bolborosirea cuvintelor 'lege' şi 'ordine' îl face puternic, însă eşecul său de a face apel la proprii susţinători să înceteze să acţioneze ca o miliţie armată în ţară vă arată cât de slab este", potrivit lui Biden.

Cu nouă săptămâni înainte de alegerile prezidenţiale de la 3 noiembrie, cei doi candidaţi se acuză reciproc.

În SUA sunt difuzate în buclă imagini spectaculoase cu mişcarea istorică de furie împotriva rasismului, care degenerează uneori în ciocniri, dar şi cu un adolescent înarmat acuzat că a ucis două persoane săptămâna trecută la Kenosha, în Wisconsin, apoi cu o caravană de sute de vehicule pro-Trump care au defilat sâmbătă în bastionul progresist Portland, unde o persoană a fost de asemenea împuşcată mortal.

"Sunteţi în securitate în America lui Donald Trump?", aceasta este marea întrebare pe care Biden ar urma să le-o adreseze luni electorilor.

 

Trump acuză stânga radicală



De partea cealaltă, Trump îi acuză pe democraţi de laxism în statele şi oraşele pe care le guvernează, pentru că o parte din poliţie depinde de autorităţile locale, amintește Agerpres. Continuând luni avalanşa de postări pe Twitter din weekend, miliardarul a scris din nou cuvintele de ordine ale campaniei sale: 'Lege şi ordine'.

"Primarii şi guvernatorii de stânga radicală din oraşe unde are loc această violenţă nebună şi-au pierdut controlul asupra 'mişcării' lor", a postat el luni pe Twitter.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel