Biden cere limitarea vânzărilor de arme către civili și denunță fabricanții care 'pun arme de război pe străzile noastre'

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Foto: Imagine din magazinul de arme Martin B. Retting, Los Angeles, SUA. Sursă foto: Facebook Martin B. Retting
Foto: Imagine din magazinul de arme Martin B. Retting, Los Angeles, SUA. Sursă foto: Facebook Martin B. Retting

Preşedintele american Joe Biden a făcut apel duminică la Congres să acţioneze imediat pentru a limita circulaţia armelor de foc în SUA, la trei ani după atacul dintr-un liceu din Parkland, în Florida, relatează Agerpres, care citează AFP.

"Această administraţie nu va aştepta următorul atac armat în masă" pentru a asculta apelurile la acţiune, a precizat preşedintele democrat într-o declaraţie transmisă cu ocazia împlinirii a trei ani de la incidentul care a avut loc la 14 februarie 2018 şi care s-a soldat cu 17 morţi.

"Fac apel astăzi la Congres să promulge reforme de bun simţ privind armele", a spus Biden, care a cerut să se impună în sfârşit verificarea antecedentelor cumpărătorilor "în cazul tuturor tipurilor de vânzări de arme", interzicerea armelor de atac şi a încărcătoarelor de mare capacitate.

În opinia lui Biden, trebuie "să se pună capăt imunităţii fabricanţilor de arme, care pun arme de război pe străzile noastre în deplină cunoştinţă de cauză".

Masacrul de de Sfântul Valentin a îngrozit acum 3 ani SUA

 

În 2018, în ziua de Sfântul Valentin, un tânăr de 19 ani, Nikolas Cruz, a deschis focul în această instituţie de învăţământ din sud-estul Floridei, Liceul Marjory Stoneman Douglas, şi a omorât 14 elevi şi 3 profesori înainte de a fi arestat.

Exclus din şcoală cu un an în urmă din "motive disciplinare", el a putut să îşi cumpere legal o armă de atac semiautomată, în ciuda unor antecedente psihiatrice.

În pofida unei mobilizări inedite a liceenilor din Parkland pentru un control mai sever asupra vânzărilor de arme, preşedintele republican Donald Trump a refuzat atunci să ia în considerare interzicerea armelor de atac.

Administraţiile americane succesive nu au reuşit să oprească înmulţirea atacurilor în masă care se produc cu regularitate în şcoli, centre comerciale, companii sau lăcaşuri de cult.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel