Biden: Cele trei obiecte de pe cer doborâte de SUA nu au legătură cu China

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

Cele trei obiecte zburătoare doborâte de armata SUA nu aveau, cel mai probabil, nicio legătură cu programul de spionaj al Chinei, a declarat de președintele american Joe Biden în timpul unui briefing de joi, 16 februarie.

Potrivit șefului Casei Albe, SUA nu știu încă ce au fost cele trei obiecte, dar „nu există nicio indicație în acest moment” că acestea sunt conectate la programul de mingi spionaj al Chinei sau folosite de alte țări pentru supraveghere.

Facilitățile aparțineau probabil companiilor private sau instituțiilor de cercetare și au fost folosite pentru studii meteorologice sau alte cercetări, a spus Biden. SUA i-au doborât din cauza pericolului pentru zborurile comerciale și a riscului de „ supraveghere a obiectelor secrete”. 

Președintele SUA a adăugat că nu există semne de „ creștere bruscă a numărului de obiecte de pe cer”: „Le vedem mai multe, în parte din cauza pașilor pe care i-am făcut pentru a crește sensibilitatea radarelor noastre”.

Biden a adăugat că Statele Unite  „nu caută un nou Război Rece” și „caută concurență, nu conflict, cu China”. El a anunțat, de asemenea, discuții cu liderul chinez Xi Jinping.

Citește și: Confruntarea baloanelor. SUA neagă trimiterea unui balon spion peste China

Avalanșa de obiecte zburătoare de deasupra SUA. Posibilă explicație: O recalibrare a radarelor NORAD (NYT)

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel