Biden: Am spus-o fiecărui lider mondial. Nu e niciodată o idee bună să pariați împotriva SUA

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Joe Biden, sursă foto: @POTUS  · Oficial guvernamental
Joe Biden, sursă foto: @POTUS · Oficial guvernamental

Președintele american Joe Biden a vizitat ieri o fabrică americană și a transmis ulterior un mesaj pe pagina oficială, precizând că nu e o „idee bună” ca cineva să „parieze împotriva Americii”.

Joe Biden a precizat că industria americană e capabilă să construiască orice și, în discuțiile pe care le-a avut cu liderii mondiali, le-a transmis un mesaj: „Nu e o idee bună să pariați împotriva Americii”.

„Dacă muncitorii americani primesc o șansă, ei pot să facă orice. Și dacă companiile și comunitățile din SUA primesc o oportunitate, nu există nimic din ce nu pot construi. Din acest motiv am spus-o fiecărui lider mondial: Nu e niciodată o idee bună să pariezi împotriva Americii”, a transmis Joe Biden.

Statele Unite, China, Japonia, Germania și India ocupă Top 5 în ceea ce privește primele economii ale lumii. Spre exemplu, potrivit statisticilor din 2019, PIB-ul Statelor Unite ale Americii era de 21.43 trilioane de dolari. În comparație, PIB-ul Chinei a atins cifra de 14.34 trilioane de dolari.

Totodată, în luna mai a acestui an, Joe Biden a prezentat primul său priect major de buget pe 2022. Potrivit unui raport al AFP, citat de Agerpres la vremea respectivă, proiectul totalizează 6.000 de miliarde de dolari cheltuieli, cu ambiţia de a ''reinventa'' economia americană şi cu riscul de a ridica datoria SUA la un nivel record, după un an dificil cauzat de pandemia de noul coronavirus.

Ţinând cont de opinia predecesorului său, preşedintele american intenţionează să crească considerabil sumele alocate investiţiilor în educaţie, sănătate şi infrastructură, în timp ce pentru bugetul dedicat apărării este prevăzută o uşoară creştere. Cu toate acestea, acest text este doar o propunere care va face obiectul unor îndelungi negocieri în Congres. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel