Joe Biden: Dacă vom ajunge la un război adevărat, va fi din cauza unui atac cibernetic

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Joe Biden, președintele Statelor Unite ale Americii. Sursă foto: Joe Biden Facebook
Joe Biden, președintele Statelor Unite ale Americii. Sursă foto: Joe Biden Facebook

Preşedintele SUA a reproşat marţi Rusiei că încearcă să perturbe alegerile legislative din 2022 din Statele Unite prin răspândirea ''dezinformării'', potrivit unui discurs rostit în faţa serviciilor de informaţii, relatează AFP.

''Uitaţi-vă la ceea ce face deja Rusia cu alegerile din 2022 şi dezinformarea. Aceasta este o încălcare pur şi simplu a suveranităţii noastre'', a afirmat preşedintele Biden în cursul unei deplasări la Biroul direcţiei de informaţii naţionale, lângă Washington, referindu-se la informaţii pe care le primeşte pe acest subiect în cursul unei informări zilnice, transmite Agerpres.

Preşedintele american l-a criticat şi pe omologul său rus Vladimir Putin. Preşedintele rus "are o problemă reală, este la conducerea unei economii care are arme nucleare şi puţuri cu petrol şi nimic altceva", a menţionat Joe Biden, adăugând: "aceasta îl face şi mai periculos, în opinia mea''.

Preşedintele SUA şi-a exprimat, de asemenea, îngrijorarea cu privire la intensificarea atacurilor cibernetice, inclusiv prin ''ransomware'', care constă în introducerea în reţele a unui program pentru a-i cripta datele, cerând apoi o răscumpărare, cel mai adesea în bitcoin, în schimbul decriptării.

"Dacă ne aflăm în război, într-un adevărat război armat, cu o altă mare putere, aceasta va fi din cauza unui atac cibernetic", a spus preşedintele SUA.

În toamna anului 2022, urmează să aibă loc în SUA aşa-numitele alegeri ''de mijloc de mandat'' în care toate locurile din Camera Reprezentanţilor şi o treime din locurile din Senat sunt reînnoite.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel