Belgia înlocuiește avioanele F-16. Decizie între F-35 și Eurofighter

Tudor Curtifan / 26 oct 2018 / 11:27

Belgia își va înlocui flota de avioane F-16, iar Guvernul belgian a făcut mult așteptatul anunț cu privire la modelul de avion ales pentru a înlocui vechile aparate.

Belgia a ales avioanele de luptă F-35A, produse de americanii de la Lockheed Martin, în detrimentul Eurofighter Typhoon, pentru a înlocui actualele aparate F-16 pe care le deține.

Potrivit janes.com, anunțul a fost făcut de Guvernul belgian în cursul zilei de ieri. Pe lângă aparatele F-35, Belgia urmează să achiziționeze 60 de blindate Jaguar și 382 Griffon, dar și alte echipamente militare precum drone sau detectoare de mină.

Dintre echipamentele ce urmează să fie achiziționate de Belgia, avioanele și dronele sunt americane, restul provin din Europa.

Termenul limită pentru decizia mult aşteptată de achiziţie a celor 34 de avioane noi care vor înlocui flota de F-16 era 29 octombrie.

Astfel, avioanele F-16 vor fi înlocuite de F-35 produse de americanii de la Lockheed Martin. F-35 au fost alese de către Belgia în detrimentul Typhoon ale consorţiului european Eurofighter şi Rafale ale producătorului francez Dassault.

 

 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy