Belarusul a publicat imagini video de la 'interceptarea' baloanelor trimise de Lituania (Video)

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Belarusul a anunțat ieri că a ridicat elicoptere militare pentru a doborî baloane trimise de partea lituaniană.

Ministerul Apărării de la Minsk precizează că ar fi dejucat o tentativă de încălcare a spațiului aerian al Belarusului, ceea ce Minskul numește o „provocare” din partea unui stat NATO.

Lituania ar fi trimis către Belarus opt baloane în care se aflau manifeste împotriva regimului lui Lukașenko, în încercarea de a mobiliza și mai mult populația în contextul protestelor împotriva regimului autoritar. Ministerul Apărării din Belarus a anunțat că mai multe elicoptere Mi-24 au oprit această tentativă, fără însă să utilizeze focul.

În cursul acestei zilei, într-un scurt filmuleț video de 20 de secunde, chiar Ministerul Apărării a oferit imagini de la „intervenția” militară împotriva baloanelor.

Imaginile au fost postate pe contul persoanl de Twitter de către jurnalista Hanna Liubakova, care a comentat ironic că s-a „temut că imaginile video cu elicoptere militare care opresc baloane ale Lituaniei nu vor fi date publicității”.

 

 

 

 

Regimul lui Lukașenko, care se confruntă cu un val masiv de proteste care doresc îndepărtatrea liderului autoritar de la putere, a anunțat că va protesta diplomatic împotriva Lituaniei.

Aleksandr Lukaşenko, ce susţine că a câştigat alegerile cu 80% din voturi, se confruntă cu mișcări masive de protest. Opoziţia denunţă fraude şi organizează manifestaţii zilnice pe teritoriul belarus, în timp ce UE nu recunoaște rezultatul alegerilor din Belarus.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel