Belarus a semnat un contract pentru modernizarea tancurilor și avioanelor

Eduard Pascu |
Data publicării:

Belarus a semnat un contract cu Uralvagonzavod pentru modernizarea a 11 tancuri principale de luptă T-72B (MBT) la standardul T-72B3, potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării din Belarus.

În comunicatul de presă se menționează că înțelegerea a fost parafată cu ocazia întâlnirii la expoziția Armatei 2019, care a avut loc în Kubinka, Rusia, în perioada 25-30 iunie, și că vehiculele vor fi livrate între anul acesta și anul viitor.

Ministerul Apărării din Belarus adaugă că a fost semnat și un contract cu producătorul rus de aeronave Irkut, pentru instalarea sistemelor de auto-protecție Talisman pe aeronavele Yak-130.

Modelul T-72B3 este un upgrade conceput pentru a transforma T-72 MBT-uri mai vechi într-o platformă viabilă pentru spațiul modern de luptă. Noul model oferă vehiculului o vizibilitate Sosna-U care include un canal de imagine termică, precum și o armură îmbunătățită și un tun îmbunătățit de 125 mm.

Belarus a primit deja cel puțin 24 de vehicule T-72B3 model 2016, care au un motor mai puternic și armură îmbunătățită. 

Vezi și: Război Libia. Armata Națională Libiană respinge un atac al forțelor mareșalului Haftar - Video

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel