Beijingul răspunde Occidentului: „China este o victimă a dezinformării în pandemia COVID-19”

Tudor Curtifan / 27 apr 2020 / 23:07

Ministerul de Externe al Chinei respinge acuzaţiile conform cărora Beijingul răspândeşte dezinformări în legătură cu coronavirusul, în urma unui raport al Uniunii Europene în care se spune că există "dovezi suficiente" privind operaţiuni chineze ascunse pe reţelele de socializare, potrivit Agerpres, care citează Reuters.

"China se opune creării şi răspândirii de dezinformări de către orice persoană sau organizaţie. China este o victimă a dezinformării, nu un iniţiator", a spus luni purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Geng Shuang, la o conferinţă de presă obişnuită.

Un raport al Serviciului European de Acţiune Externă susţine că în spatele unor dezinformări privind coronavirusul s-ar afla unele guverne, cum ar fi cele din China şi Rusia.

Reuters a relatat anterior că unii oficiali chinezi de rang înalt au făcut presiune săptămâna trecută asupra UE pentru a renunţa la criticile din raport, spunând că acesta ar "înfuria foarte tare" Beijingul.

Raportul a fost publicat la sfârşitul săptămânii trecute după o întârziere, iar unele informaţii privind China au fost schimbate. Un purtător de cuvânt al UE a refuzat să comenteze.

China a apărat cu fermitate modul în care a gestionat noul coronavirus, în contextul apelurilor unor ţări de a fi iniţiată o investigaţie independentă privind virusul şi sursa sa.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe chinez a spus că nu există dovezi concludente că virusul ar fi pornit din China şi a atras atenţia că 'manevrele politice' din spatele apelurilor la o anchetă independentă nu vor avea succes.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy