Beijingul cere Ucrainei să explice declarația lui Podoliak despre „potențialul intelect slab” al Chinei

Darius Muresan |
Data publicării:
Consilierul prezidențial ucrainean Mihailo Podoliak. Sursă foto: Administrația Prezidențiala din Ucraina
Consilierul prezidențial ucrainean Mihailo Podoliak. Sursă foto: Administrația Prezidențiala din Ucraina

Autorităţile ucrainene trebuie să explice declaraţia consilierului şefului Biroului preşedintelui Ucrainei, Mihailo Podoliak, despre "potenţialul intelectual slab" al Chinei şi Indiei, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, Mao Ning, potrivit Rador care citează Tass.

"Nu am nicio idee despre contextul (literal, "fondul") acestei declaraţii", a declarat aceasta în timpul unui briefing, răspunzând la întrebarea unui jurnalist, referitoare la cum comentează Beijingul o astfel de declaraţie a lui Podoliak.

"El trebuie să dea o explicaţie şi să clarifice", a spus Ning. Diplomatul chinez a reamintit, de asemenea, că autorităţile chineze "iau în mod constant o poziţie responsabilă" în privinţa problemei ucrainene, depunând eforturi pentru soluţionarea paşnică a acesteia prin negocieri.

"Această persoană (Podoliak) trebuie să analizeze cu onestitate (situaţia) şi să dezvolte o atitudine corectă", a subliniat Mao Ning.

Anterior, Mihailo Podoliak a făcut o declaraţie despre "potenţialul intelectual slab" al unor ţări precum India şi China, care se presupune că "nu analizează consecinţele" acţiunilor lor.

Potrivit afirmaţiilor lui Podoliak, aceste state "câştigă bani" din conflictul ucrainean, la fel ca Turcia.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel