Bazele planificării financiare familiale

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Family Counting Money / Vadim Biț, pexels
Family Counting Money / Vadim Biț, pexels

Capacitatea unei familii de a-și satisface nevoile de bază este o măsură importantă a stabilității economice și a sănătății financiare. Una dintre modalitățile de a realiza acest lucru este o planificare adecvată a banilor familiei. 

Un buget de familie este foarte important dacă doriți ca toată lumea să fie pe aceeași lungime de undă atunci când vine vorba de gestionarea resurselor financiare ale familiei. Atunci când implicați fiecare membru al familiei în procesul de planificare a bugetului, creșteți șansele fiecărui individ de a-l respecta și vă îmbunătățiți șansele de a crea avere și de a proteja resursele. Practicile financiare sănătoase ale familiei ajută, de asemenea, la menținerea unui scor de credit bun, ceea ce, la rândul său, îmbunătățește șansele de a accesa un împrumut online rapid atunci când apare necesitatea. Dacă sunteți în căutarea unor modalități de a planifica un buget de familie eficient, atunci vă aflați în locul potrivit. Citiți mai departe pentru a afla cum puteți crea un plan infailibil pentru resursele familiei dumneavoastră.

Ce este mai exact un buget familial?

Un buget de familie este un plan detaliat al sumei de bani pe care o primiți ca familie (venit) și cum ar trebui cheltuită pe o perioadă determinată în beneficiul fiecărui membru al familiei (cheltuieli). Un buget de familie nu se referă doar la a strânge bănuții și a strânge cureaua sau la crearea unor solduri mai mari în conturile bancare. Cel mai important aspect al unui buget de familie este unificarea tuturor membrilor în jurul unor obiective comune care se aliniază cu valorile familiei, creând în același timp o platformă pentru cheltuieli strategice și economii viitoare. Deși este important să implicați fiecare

membru al familiei în procesul de elaborare a bugetului, trebuie să fiți atent la vârsta fiecărei persoane și la înțelegerea de către aceasta a procesului de planificare bugetară. Implicarea copiilor în bugetul familiei îi ajută să învețe importanța câștigării banilor, cum să îi cheltuiască cu înțelepciune și ce să facă atunci când aceștia se termină.

De ce ar trebui să creați un buget de familie?

A avea controlul asupra finanțelor este un sentiment extrem de satisfăcător și de-a dreptul eliberator. Vă reduce anxietatea financiară odată ce aveți o imagine clară a destinației banilor dvs. în comparație cu cât câștigați. Un buget este o modalitate sigură de a vă controla finanțele și o hartă clară pentru a vă atinge obiectivele financiare. Un buget de familie creează, de asemenea, un sentiment de armonie în cadrul familiei, deoarece, odată ce toată lumea este de acord cu prioritățile stabilite de familie, șansele de a se certa pentru resurse se reduc destul de mult. Discutarea finanțelor cu familia dumneavoastră demistifică, de asemenea, banii și îi plasează ca un instrument de responsabilizare.

Cum să stabiliți un buget de familie eficient

Haideți să analizăm cum puteți crea un buget de lucru bun pentru familia dumneavoastră.

Invitați pe toată lumea la procesul de planificare

În cele mai multe situații, cei care întrețin familia sunt principalii factori de decizie atunci când vine vorba de finanțele familiei și poartă pe umerii lor întregul proces bugetar. Cel mai eficient mod de a crea un buget de familie este prin implicarea tuturor, de la adulți la adolescenți și copii mici. Lăsați-i pe toți să înțeleagă ce este un buget, de ce este important și cum un plan bun le va susține viitorul. Păstrați-vă o minte deschisă în timp ce vă faceți timp pentru a asculta fiecare membru să-și exprime opiniile cu privire la buget și cum ar dori să fie inclus.

Împărtășiți prioritățile familiei

Luați-vă timp pentru a împărți prioritățile familiei în cheltuieli fixe și variabile, datorii, economii și obiective viitoare. Procedând astfel, le oferiți tuturor o idee clară despre cum funcționează un buget de familie și cum poate participa fiecare individ la atingerea obiectivelor stabilite. Cheltuielile fixe sunt facturile recurente, cum ar fi chiria, facturile la utilități, taxele școlare și primele de asigurare. Toți membrii familiei trebuie să înțeleagă cât de mult este necesar pentru cheltuielile fixe și să le solicitați feedback-ul pentru fiecare cheltuială. Cheltuielile variabile includ alimentele, abonamentele de divertisment, facturile medicale și costurile evenimentelor.

Familia dumneavoastră trebuie să înțeleagă că datoriile sunt o realitate financiară care joacă un rol crucial în acoperirea situațiilor de urgență. Ei trebuie să înțeleagă că contractarea unui împrumut fără venit este cel mai probabil să provoace stres financiar. Cu toate acestea, atunci când sunt bine planificate, datoriile pot fi folosite pentru a dezvolta afacerile și a crește fluxurile de venituri. Un buget de familie ar trebui să includă, de asemenea, un plan de plată a datoriilor și o alocare pentru economiile de urgență.

Alegeți un sistem de bugetare care să funcționeze pentru familia dumneavoastră

Când vine vorba de finanțe, nu există o soluție universală. Bugetul familiei dvs. ar trebui să fie personalizat pentru a se potrivi nevoilor familiei dvs. și puterii de venit. Cele mai populare sisteme de bugetare familială sunt bugetul bazat pe zero și sistemul plicurilor. Este recomandabil să țineți cont de obiectivele fiecărui individ și de viziunea financiară a familiei atunci când alegeți sistemul de bugetare care funcționează pentru dumneavoastră. Pentru ca o ședință de bugetare în familie să aibă succes, trebuie să țineți cont de următorii factori.

1. Alegeți un moment potrivit în care toată lumea se poate concentra pe deplin asupra procesului. De preferință, acesta ar trebui să fie un moment în care fiecare membru al familiei nu trebuie să se ocupe de muncă, sport sau alte întâlniri importante.

2. Luați în considerare posibilitatea ca fiecare membru al familiei să își țină la distanță dispozitivele și telefoanele și să rămână într-un mediu lipsit de distragere a atenției.

3. În loc să vă forțați copiii să se concentreze asupra procesului de întocmire a bugetului, luați în considerare posibilitatea de a le oferi un stimulent care să le mențină interesul. De exemplu, le puteți cere să se concentreze asupra procesului pentru a obține o alocație. Sau pot participa la procesul de elaborare a bugetului în schimbul alocației lor. În acest fel, ei învață importanța bugetării într-un cadru practic.

Implementarea bugetului familiei

După ce ați ales un sistem de bugetare adecvat și v-ați planificat cheltuielile, este timpul să îl puneți în aplicare. Pe măsură ce vă puneți în aplicare bugetul, continuați să vă urmăriți cheltuielile și să vă ajustați bugetul acolo unde este necesar. Dacă aveți nevoie de un credit urgent azi pentru a vă completa nevoile bugetare, suntem aici pentru a vă oferi bani rapizi în câteva minute.

Concluzie

Bugetele sunt un instrument bun pentru înțelegerea și gestionarea finanțelor dumneavoastră. Un buget de familie este o modalitate bună de a-i face pe toți să participe la procesul de gestionare financiară și de a-i învăța pe copii lecții valoroase. Asigurați-vă că implicați pe toată lumea la un moment ideal de planificare și folosiți sisteme de bugetare care funcționează pentru familia dumneavoastră.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel