Baze de rachete în Coreea de Nord. Trump: Nimic anormal

Mihai Ciobanu / 13 noi 2018 / 20:47
Donald Trump
Donald Trump

SUA sunt informate despre existenţa bazelor de rachete balistice nord-coreene prezentate ca fiind secrete într-un studiu publicat recent, a asigurat marţi preşedintele american Donald Trump, citat de AFP şi Reuters. 

"Ştim totul despre amplasamentele discutate, nimic nou - şi nu se întâmplă nimic anormal. Voi fi primul care vă anunţă dacă lucrurile merg rău!", a scris Trump într-un mesaj pe Twitter, la o zi după publicarea în cotidianul New York Times a rezultatelor unui studiu al grupului de experţi Center for Strategic and International Studies (CSIS, Centrul pentru Studii Strategice şi Internaţionale) din Washington, care menţionează cel puţin 13 baze cu rachete balistice mobile cu capacitate nucleară nedeclarate de către Phenian. 

CSIS afirmă că la bazele respective au fost observate lucrări de întreţinere şi ameliorări minore ale infrastructurii, în ciuda negocierilor între nord-coreeni şi americani. Un purtător de cuvânt al preşedinţiei de la Seul a declarat că sateliţii militari sud-coreeni monitorizează îndeaproape amplasamentele şi a remarcat că Phenianul nu a promis niciodată că va declara existenţa bazelor de rachete sau că le va închide. 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy