Bază NATO la Timișoara. Ar putea veni 400 de ofițeri

Vlad Manolache |
Data publicării:

Ministrul Apărării Naționale a declarat că Timișoara ar putea fi destinația unei noi baze miliate NATO.

Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor a declarat că Timișoara ar putea deveni gazda unei baze militare NATO, însă totul deveni posibil doar dacă României i se atribuie comandamentul de trei stele de tip Land Command Component. 

"Înseamnă o dezvoltare a zonei"

"Este vorba de cel puţin 400 de ofiţeri NATO care ar urma să îşi desfăşoare activitatea. Înseamnă o dezvoltare a zonei în care se află, înseamnă că Alianţa recunoaşte capacitatea României să organizeze un comandament. Înseamnă şcoală, grădiniţă, infrastructură, dezvoltare economică. Încercaţi să imaginaţi o bază militară de 400 de ofiţeri cărora trebuie să li se pună la bază toate facilităţile necesare, dar este prematur", a spus ministrul Apărării Naţionale, într-o conferinţă de presă la Timişoara. Chiar dacă totul este deocamdată parte dintr-o propunere, Mihai Fifor a inspectat Baza Militară Aeriană de la Timişoara.

"Am fost astăzi şi am văzut baza militară. Aici vom avea cât de curând şi avioane IAR 99 care vor efectua misiuni şi de la Timişoara, plus că am discutat cu cei care operează aeronavele din dotarea Bazei legat de programul pe care România şi-l doreşte pentru înnoirea flotei aeriene cu elicoptere", a precizat ministrul Apărării.

vezi si: NATO - reacţie după construirea podului care leagă Rusia de Crimeea

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel