NATO - reacţie după construirea podului care leagă Rusia de Crimeea

Mihai Ciobanu / 16 mai 2018 / 16:18

NATO condamnă construirea de către Rusia a podului de legătură cu Crimeea.

NATO reacţionează după ce preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a inaugurat podul care leagă Rusia de Crimeea.  Un oficial NATO a declarat că este o nouă demonstraţie a "dispreţului" arătat de Moscova faţă de Dreptul internaţional, relatează AFP. 

"Rusia continuă să îşi arate dispreţul faţă de Dreptul internaţional", a transmis, într-un comunicat, un purtător de cuvânt al Alianţei Nord-Atlantice, Piers Cazalet. 

"Crimeea face parte din Ucraina, iar acest pod reprezintă o nouă încălcare a suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Ucrainei, inclusiv încălcarea drepturilor de navigaţie în apele sale teritoriale", a subliniat purtătorul de cuvânt. 

"NATO este alături de Ucraina şi nu recunoaşte şi nu vom recunoaşte anexarea ilegală şi ilegitimă a Crimeei de către Rusia", a reafirmat el. 

Preşedintele rus Vladimir Putin a traversat marţi noul pod care leagă Rusia de Crimeea la volanul unui camion, inaugurând astfel tronsonul rutier al acestui pod cu o mare încărcătură simbolică pentru Kremlin.

Podul, care traversează strâmtoarea Kerci, un braţ de mare între Marea Azov şi Marea Neagră, urmăreşte să reducă izolarea Crimeii.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy