Baza Mihail Kogălniceanu, proiect de extindere și modernizare. România va investi masiv

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:
Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, Dobrogea, România. Foto: Agerpres
Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, Dobrogea, România. Foto: Agerpres

România urmează să investească în modernizarea Bazei Mihail Kogălniceanu. Potrivit celor de la Profit.ro, suma pe care țara noastră o va aloca modernizării bazei militare se ridică la peste 12 miliarde de lei.

În condițiile în care Pentagonul a anunțat amânarea investițiilor la mai multe baze și obiective militare de pe glob pentru ca finanțările să fie redirecționate pentru construirea zidului de la granița Statelor Unite ale Americii cu Mexicul, România va elabora o extindere și modernizare masivă a Bazei Mihail Kogălniceanu.

Potrivit unit document publicat de sursa citată, valoarea investiției în infrastructura bazei Mihail Kogălniceanu, investiție care ar urma să fie eșalonată pe nu mai puțin de 20 de ani, este estimată la 12,17 miliarde lei cu tot cu TVA, din care lucrările de construcții-montaj au un cost prognozat de aproape 7,4 miliarde lei.

 

Ce presupune proiectul de investiție în Baza Mihail Kogălniceanu

 

"Gama de misiuni care este încredințată în prezent unității, respectiv executarea serviciului de Poliție aeriană și Căutare Salvare, precum și utilizarea frecventă a facilităților existente în operațiuni de îmbarcare/debarcare trupe și materiale necesare teatrelor de operații, impun cu necesitate dezvoltarea infrastructurii existente în vederea asigurării condițiilor minimale pentru desfășurarea în siguranță a acelor misiuni. Investiția este oportună având în vedere că în zonă nu mai există alte capacități de profil cu același obiect de activitate și aceleași dimensiuni, cu infrastructură minimală existentă și adaptabilă. Perspectiva dotării forțelor aeriene cu alte tipuri de aeronave, precum și diversificarea gamei de misiuni și exerciții naționale sau cu participare internațională ce urmează a se executa pe și de pe această locație, presupune regândirea și redimensionarea facilităților existente în prezent în zona Mihail Kogălniceanu și aducerea acestora la un nivel de dezvoltare corespunzător", se arată într-un document guvernamental, publicat de sursa citată.

Pentru extinderea bazei vor fi necesare achiziții de terenuri aflate în prezent în proprietate privată, costurile acestora fiind incluse în estimarea necesarului total de finanțare.

Proiectul presupune edificarea de construcții cu o suprafață desfășurată de aproape 30 de hectare, drumuri, parcări și platforme în suprafață desfășurată de aproape 300 de hectare, precum și împrejmuiri în lungime de 7,5 hectare.

Amintim că la începutul acestei luni Pentagonul a anunțat că a deblocat 3,6 miliarde de dolari pentru finanţarea construcţiei a 280 km de zid la frontiera cu Mexicul, fiind afectate mai multe baze și obiective militare. În ceea ce privește Baza Mihail Kogălniceanu, Pentagonul a tăiat alocarea a 21,65 de milioane de dolari destinați construirii unei structuri militare care ar fi avut ca scop încărcarea și descărcarea muniției și explozibililor.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel