SUA au tăiat fonduri destinate Bazei Mihail Kogălniceanu. Suma va fi redirecționată către 'zidul lui Trump'

Tudor Curtifan / 10 sep 2019 / 15:35

Pentagonul a anunţat săptămâna trecută că a deblocat 3,6 miliarde de dolari pentru finanţarea construcţiei a 280 km de zid la frontiera cu Mexicul, la solicitarea preşedintelui american Donald Trump.

Pentru deblocarea acestor fonduri, ministerul american al apărării a decis 'amânarea' a 127 de proiecte de construcţie şi modernizare a unor spaţii militare din SUA şi străinătate prevăzute în bugetul său pe 2019, a declarat presei un purtător de cuvânt al ministerului, Jonathan Hoffman.

Potrivit CNN, printre cele 127 de platformele militare care vor pierde finanțarea, se numără și Baza Mihail Kogălniceanu din România. Lista completă a bazelor care vor pierde fonduri a fost publicată de Pentagon. Blocarea finanțării diferă de la un obiectiv militar la altul și se referă în genere la proiecte de construcții, depozitarea minițiilor, repararea drumurilor de acces, etc.

În ceea ce privește Baza Mihail Kogălniceanu, Pentagonul a tăiat alocarea a 21,65 de milioane de dolari destinați construirii unei structuri militare care ar fi avut ca scop încărcarea și descărcarea muniției și explozibililor. 

Deblocarea acestei sume pentru construcția de la frontiera Statelor Unite cu Mexicul este o 'amânare' a proiectelor militare a Washingtonului, ea fiind una temporară, mai precizează Pentagonul.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy