SUA au tăiat fonduri destinate Bazei Mihail Kogălniceanu. Suma va fi redirecționată către 'zidul lui Trump'

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, Dobrogea, România. Foto: Agerpres
Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, Dobrogea, România. Foto: Agerpres

Pentagonul a anunţat săptămâna trecută că a deblocat 3,6 miliarde de dolari pentru finanţarea construcţiei a 280 km de zid la frontiera cu Mexicul, la solicitarea preşedintelui american Donald Trump.

Pentru deblocarea acestor fonduri, ministerul american al apărării a decis 'amânarea' a 127 de proiecte de construcţie şi modernizare a unor spaţii militare din SUA şi străinătate prevăzute în bugetul său pe 2019, a declarat presei un purtător de cuvânt al ministerului, Jonathan Hoffman.

Potrivit CNN, printre cele 127 de platformele militare care vor pierde finanțarea, se numără și Baza Mihail Kogălniceanu din România. Lista completă a bazelor care vor pierde fonduri a fost publicată de Pentagon. Blocarea finanțării diferă de la un obiectiv militar la altul și se referă în genere la proiecte de construcții, depozitarea minițiilor, repararea drumurilor de acces, etc.

În ceea ce privește Baza Mihail Kogălniceanu, Pentagonul a tăiat alocarea a 21,65 de milioane de dolari destinați construirii unei structuri militare care ar fi avut ca scop încărcarea și descărcarea muniției și explozibililor. 

Deblocarea acestei sume pentru construcția de la frontiera Statelor Unite cu Mexicul este o 'amânare' a proiectelor militare a Washingtonului, ea fiind una temporară, mai precizează Pentagonul.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel