Ministerul britanic al Apărării a fost ținta unui atac cibernetic. Hackerii, bănuiți de legături cu guvernul chinez

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

Hackerii au spart o bază de date cu date personale ale militarilor și angajaților Ministerului Apărării al Marii Britanii.

Potrivit datelor neoficiale, guvernul va informa marți membrii Parlamentului despre acest eveniment, scrie Sky News.

Publicația britanică susține că, deși guvernul nu va numi o anumită țară, conform informațiilor sale, hackerii au conexiuni cu autoritățile chineze.

Atacul cibernetic a fost efectuat asupra sistemului de plăți către militari și unii veterani. Hackerii au obținut acces, în principal, la nume și date bancare.

Tobias Ellwood, un deputat conservator, a declarat pentru Sky News că China „probabil vrea să identifice persoanele vulnerabile din punct de vedere financiar pentru a încerca să-i convingă să coopereze în schimbul banilor”.

Sky News notează că sistemul, care a fost dezactivat pentru o actualizare generală, nu era conectat la sistemele informatice principale ale Ministerului apărării. De asemenea, se arată că atacul nu va afecta plățile, iar salariile vor fi plătite la timp.

 

China, suspectată de spionaj intensiv

 

China este acuzată că apelează masiv la metode de culegere a informațiilor care implică spionajul, inclusiv cel cibernetic.

Nemulțumirile legate de presupusul spionaj chinez au crescut în Europa de Vest în ultimele luni. Tensiunile dintre Beijing și puterile occidentale cu privire la spionaj au crescut pe măsură ce agențiile de informații occidentale trag din ce în ce mai mult un semnal de alarmă asupra activității de hacking susținută de stat chinez.

Amintim aici și că firma chineză ByteDance care deține TikTok, este bănuită de legături cu autoritățile de la Beijing.

Doar luna trecută, în Germania și Marea Britanie au fost arestate mai multe persoane suspectate de spionaj pentru China, arăta DW. Beijingul a respins acuzațiile ca fiind nefondate și motivate politic.

Trei germani au fost arestați sub suspiciunea că au colaborat cu serviciile secrete chinezești pentru a preda tehnologie care ar putea fi folosită în scopuri militare, în special pentru Marina chineză.

De asemenea, procurorii germani au dispus arestarea unui asistent al europarlamentarului german de extremă dreapta Maximilian Krah de la partidul Alternativa pentru Germania (AfD). Consilierul era acuzat că spiona pentru Serviciile de informații chineze. 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel