Bătălia pentru Herson stă să înceapă. Ocupantul rus a impus o interdicție permanentă de circulație pentru civili

Forțele armate ucrainene în timpul contraofensivei de eliberare a orașelor din sud și nord-est. Foto: Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei
Forțele armate ucrainene în timpul contraofensivei de eliberare a orașelor din sud și nord-est. Foto: Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei

Administraţia impusă de ruşi în oraşul ucrainean ocupat Herson a anunţat vineri o interdicţie permanentă de circulaţie, transmite Agerpres, care citează Reuters.

Într-un mesaj video difuzat pe Telegram, guvernatorul adjunct Kiril Stremousov a afirmat că interdicţia este necesară "pentru a ne apăra oraşul de atacuri teroriste" - o referire la ofensiva ucraineană, precizează Reuters.

Anterior, Stremousov făcuse din nou apel la civili să părăsească Hersonul, anunţând că pe linia frontului au fost observate coloane de vehicule ucrainene şi că este posibil un atac.

Preşedintele rus Vladimir Putin a susţinut vineri ideea evacuării civililor din regiunea Herson, care are o poziţie strategică lângă Crimeea şi a fost ocupată de forţele ruse la începutul invaziei în Ucraina.

Forţele ucrainene s-au apropiat în ultimele săptămâni de oraşul Herson, singura reşedinţă de regiune din Ucraina cucerită de ruşi. Comandamentul rus din Ucraina a recunoscut că se confruntă cu dificultăţi în regiune. 

 

Rușii au în Herson cele mai bine pregătite trupe participante la invazie

 

Seful GUR ucrainean - serviciul de informații militare - generalul Kirilo Budinov a declarat în aceste zile că în zona Herson au fost aduși cei mai pregătiți militari de care dispune în prezent Federația Rusă și a vorbit și despre tactica pe care încearcă să o pună în aplicare forțele ucrainene.

Gen. Budanov susține că se dorește încercuirea trupelor ruse staționate în zona Herson, dar operațiunile sunt îngreunate de răspunsul rușilor.

”Deci componenta de luptă este de aproximativ 40.000 (de militari n.r.)” Trupele ruse sunt dispuse în toată regiunea Herson: atât în orașul Herson, cât și pe ambele maluri ale Niprului.

”Există trupe care sprijină acțiunile malului de vest, dar care sunt staționate pe malul estic”, a explicat generalul.

 

Rușii au ocupat Hersonul încă din primele zile ale invaziei. Recucerirea Hersonului ar deschide larg ușa către Crimeea

 

2. Photo cred... (herson-harta-ucraina_69110700.jpg)

Photo credit: Foreign Policy Research Institute

Trupele ruseşti au ocupat de la începutul invaziei în Ucraina Hersonul, de pe fluviul Dnepr, singura capitală regională pe care acestea au reuşit să o cucerească.

Ele au avansat câteva zeci de kilometri spre vest dar cele trei poduri (două rutiere şi unul feroviar) care traversau fluviul în zona pe care o controlau au fost bombardate în ultimele săptămâni.

Cel mai important este podul Antonivski, într-o suburbie a Herson, lovit de mai multe cu rachete de la sfârşitul lui iulie. Un altul este podul de la Nova Kahovka, la 50 km spre nord-est, lovit în această săptămână.

CITEȘTE ȘI: Ucraina se teme de o capcană a Rusiei. Scutaru: Cu un Herson ocupat, amenințarea anexării R. Moldova încă există

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel