Bătălia pentru Arctica. Marea Britanie își intensifică prezența militară

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Ministrul britanic al Apărării, Gavin Williamson, a anunţat duminică, într-un interviu citat de publicaţia The Telegraph, intenţia de amplificare a prezenţei militare a Marii Britanii în zona Arctică pentru a proteja flancul nordic al NATO de Rusia.

Ministrul britanic al Apărării a vorbit despre un program pe zece ani, potrivit căruia mai mult de o mie de puşcaşi marini vor participa anual la exerciții împreuna cu colegii lor norvegieni. În acest fel va fi asigurată în viitorul apropiat prezența Marii Britanii în regiune la nivel de brigadă.

,,Indiferent dacă este vorba de creșterea abilităților noastre de acțiune la temperaturi sub zero grade, fie că este vorba de a învăţa de la aliaţi precum Norvegia, sau că vom monitoriza ameninţările submarine cu avionul nostru Poseidon, vom rămâne atenţi la noile provocări”, a precizat Williamson, citat de publicaţia The Telegraph, adăugând că noul avion P8 Poseidon pentru monitorizare maritimă va fi folosit să restricţioneze activităţile submarinelor ruseşti în regiune.

Williamson a făcut remarcile în timpul unei vizite la o nouă bază a Marinei Regale britanice în regiunea Bardufoss din nordul Norvegiei, unde soldații din Royal Marines și Royal Navy se antrenează.

De asemenea, Marina Regală va trimite anual peste 1.000 de soldaţi în Norvegia pe o perioadă de 10 ani pentru exerciţii de pregătire, în baza unui acord încheiat între cele două state, a mai precizat Williamson.

În plus, în 2020, nouă avioane P8 Poseidon vor fi desfăşurate la baza aeriană Lossiemouth a Forţei Aeriene Regale, situată în Scoţia, cu scopul de a desfăşura operaţiuni de recunoaştere în Atlanticul de Nord şi în zona Arctică.

La sfârşitul lui septembrie 2018, Williamson a dezvăluit nouă Strategie britanică de Apărare pentru zona Arctică, invocând ameninţări tot mai numeroase în regiune şi presupuse încercări ale Rusiei de a militariza zona.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel